Списание за дизајн
Списание за дизајн
Кинескиот Ресторан

Pekin Kaku

Кинескиот Ресторан Новата реновирање на ресторанот „Пеки-каку“ нуди стилско реинтепретирање на она што би можело да биде ресторанот во стилот на Пекинг, отфрлајќи го традиционалниот обилно украсен дизајн во корист на поедноставена архитектоника. На таванот се карактеризира со црвена Аурора создадена со употреба на долги жици од 80 метри, а theидовите се третираат во традиционални темни тули од Шангај. Културните елементи од милениумското кинеско наследство, вклучително и воините од теракоти, црвениот зајак и кинеската керамика, беа истакнати во минималистички приказ, обезбедувајќи контрастен пристап кон украсните елементи.

Јапонски Ресторан

Moritomi

Јапонски Ресторан Преселбата на Моритоми, ресторан кој нуди јапонска кујна, веднаш до светското наследство Химејски замок ги истражува односите помеѓу материјалноста, формата и традиционалното толкување на архитектоника. Новиот простор се обидува да ја репродуцира шемата на утврдувања на замокот во разни материјали, вклучувајќи груби и полирани камења, челик обложен со црн оксид и душеци од татами. Подот направен во чакали обложени со мала смола претставува јазол на замокот. Две бои, бела и црна, течат како вода однадвор, и преминуваат на дрвената решетка украсена влезна врата, до салата за прием.

Семејната Резиденција

Sleeve House

Семејната Резиденција Овој вистински уникатен дом беше дизајниран од истакна архитектот и научник Адам Дејм и неодамна го освои второто место на натпреварот Американско-архитекти „US Building of the Year“. Домот со 3-BR / 2,5 бањи се наоѓа на отворени, тркалачки ливади, во амбиент што овозможува приватност, како и драматични долини и планински погледи. Колку и да е енигматично колку што е практично, структурата е замислена дијаграмско како два тома што се вклопуваат во ракав. Одржливата изворирана јаглена фасада од дрво му дава на куќата груба, исушена текстура, современо реинтепретирање на стари штала во долината Хадсон.

Уметнички Простор

Surely

Уметнички Простор Ова е уметност, секојдневна и малопродажба сите заедно се комбинираат во еден простор. Од архитектурата која е фабрика за придружна облека со јадица со седиште во земјата. Целата зграда задржува засечена текстура на идот, како слојна текстура на просторот, создава различен контраст со надворешноста, исто така создава вселенско искуство. Напуштете ја премногу тврдата декорација, користеше малку мека декорација за приказ што создава релаксирачко чувство. Контрастот помеѓу создавањето и раната фаза е пофлексибилен за одржлив развој на просторот во иднина.

Продажен Центар

Shuimolanting

Продажен Центар Кинескиот стил на овој случај го усвојува црвениот камен од темно кафе на пазарот и празното од природното осветлување на подниот прозорец, формирајќи контраст помеѓу светлината и сенката, виртуелниот и реалниот. Виртуелните и алуминиумски решетки од дрво, листовите парчиња од бакарна уметност, во сценско место на вода, а кинеската уметничка структура за инсталирање на карактер во областа за одмор е поентата на „судот за орхидеи со мастило“; случај. Особено, употребата на нови материјали на сипаници, во обичен белег вонредна, но исто така генијално ги намалува трошоците на површината.

Изложбен Салон За Бањи

Agape

Изложбен Салон За Бањи За да се разликуваме од обичниот изложбен простор, овој простор го дефинираме како позадина што може да ја потенцира убавината на стоката. Со оваа дефиниција, сакаме да создадеме временска фаза кога стоката може да се сјае спонтано. Исто така, создаваме временска оска за да го покажеме секој производ што покажа во овој простор е направен од различно време.