Списание за дизајн
Списание за дизајн
Прстен

Ohgi

Прстен Мимаја Дејл, дизајнерот на прстенот „Оги“ достави симболична порака со овој прстен. Нејзината инспирација на рингот потекнува од позитивните значења што ги имаат јапонските навивачи на виткање и колку се сакани во јапонската култура. За материјалот таа користи 18K жолто злато и сафир и тие изнесуваат луксузна аура. Згора на тоа, навивачот на виткање седи на рингот под агол кој дава уникатна убавина. Нејзиниот дизајн е единство меѓу Исток и Запад.

Отвор За Писма

Memento

Отвор За Писма Сите започнуваат со благодарни. Низа отвори за писма што одразуваат занимања: Мементо не е само збир на алатки, туку и серија на предмети што ги изразуваат благодарноста и чувствата на корисникот. Преку семантика на производи и едноставни слики од различни професии, дизајни и уникатни начини на употреба на секое парче Мемонто му даваат на корисникот различни искрени искуства.

Јапонски Ресторан И Бар

Dongshang

Јапонски Ресторан И Бар Донгшанг е јапонски ресторан и бар лоциран во Пекинг, составен од бамбус во различни форми и големини. Визијата на проектот беше да се создаде единствена средина за јадење со испреплетување на јапонската естетика со елементи на кинеската култура. Традиционалниот материјал со силни врски со уметноста и занаетчиството на двете држави ги опфаќа wallsидовите и таваните за да се создаде интимен амбиент. Природниот и одржлив материјал ја симболизира анти-урбаната филозофија во кинеската класична приказна, Седумте мудреци на бамбус-шумичката, а ентериерот го евоцира чувството за јадење во бамбус-шумичката.

Фотелја

Osker

Фотелја Оскр веднаш ве поканува да седите назад и да се опуштите. Оваа фотелја има многу изразен и заоблен дизајн кој овозможува карактеристични карактеристики како што се совршено изработени дрвени спојници, кожни потпирачи за рака и амортизирање. Многу детали и употреба на високо квалитетни материјали: кожа и цврсто дрво гарантираат современ и безвременски дизајн.

Куќата

Zen Mood

Куќата Зен Муд е концептуален проект во центарот на 3 клучни двигатели: Минимализмот, адаптибилноста и естетиката. Индивидуалните сегменти се прикачени создавајќи најразлични форми и намени: домови, канцеларии или изложбени салони можат да се создадат со употреба на два формата. Секој модул е дизајниран со 3,20 х 6,00 м аранжирани во 19м² во рамките на 01 или 02 спрата. Превозот главно се врши со камиони, исто така може да се доставува и инсталира само за еден ден. Тоа е уникатен, современ дизајн кој создава едноставни, живи и креативни простори овозможени преку чист и индустријализиран конструктивен метод.

Системот За Најавување На Патиштата

Airport Bremen

Системот За Најавување На Патиштата Модерен дизајн со висок контраст и јасна информација Хирархи го разликува новиот систем. Системот за ориентација работи брзо и ќе придонесе позитивно за квалитетот на услугата што го овозможува аеродромот. Најважното значи до употреба на нов фонт, карактеристичен елемент со стрела воведување на различни, бои со висок контраст. Особено беше од функционални и психолошки аспекти, како што е добра видливост, читливост и снимање на информации без бариери. Се користат нови алуминиумски кутии со современо, оптимизирано осветлување на LED. Беа додадени кули за сигнали.