Списание за дизајн
Списание за дизајн
Накит

Poseidon

Накит Накитот што го дизајнирам ги изразува моите чувства. Ме претставува како уметник, дизајнер и исто така како личност. Предизвикот да се создаде Посејдон беше поставен во најтемните часови од мојот живот кога се чувствував исплашен, ранлив и имав потреба од заштита. Првенствено ја дизајнирав оваа колекција да се користи во самоодбрана. И покрај тоа што овој поим избледени во текот на овој проект, тој сè уште постои. Посејдон (богот на морето и „Земјата-Шајкер“, на земјотреси во грчката митологија) е мојата прва официјална колекција и е насочена кон силни жени, наменети да му дадам на носителот чувство на моќ и доверба.

Етикети

Stumbras Vodka

Етикети Оваа колекција вотка од Стумбрас ги оживува старите традиции на изработка на водка од литва. Дизајнот го прави стариот традиционален производ близок и релевантен за денешниот потрошувач. Зеленото стаклено шише, датуми се важни за изработката на водка од литванија, легендите засновани на вистински факти и пријатните, привлечни детали - завитканата форма што потсетува на старите фотографии, искосената шипка на дното што го надополнува класичниот симетричен состав, и фонтовите и боите што го пренесуваат идентитетот на секоја под-марка - сите ја прават традиционалната колекција на вотка нетрадиционална и интересна.

Календар

NTT EAST 2014 Calendar “Happy Town”

Календар Ние градиме градови со вас. Пораката што Норт Јапонија ја промовира компанијата за промоција на продажба е прикажана во овој календар на биро. Горниот дел од календарските листови е исечен од разнобојни згради, а листовите што се преклопуваат формираат еден среќен град. Тоа е календар што може да уживате во менувањето на сценографијата на линијата на зградите секој месец и ве исполнува чувство да останете среќни цела година.

Календар

NTT COMWARE “Season Display”

Календар Ова е биро календар изработен со пресечен дизајн кој содржи сезонски мотиви на исклучително втиснување. Врвот на дизајнот е кога се прикажува, сезонските мотиви се поставени под агол од 30 степени за најдобро гледање. Оваа нова форма ја изразува романтичноста на NTT COMWARE за генерирање нови идеи. Мислата се дава на функционалноста на календар со многу простор за пишување и владеечки редови. Добро е за брзо прегледување и лесен за употреба, обезмастување со оригиналност што го издвојува од другите календари.

Накит

odyssey

Накит Основната идеја за одисеја од мономер вклучува покривање на обемни, геометриски форми со шарена кожа. Оттука, се развива меѓусебна јасност и искривување, транспарентност и прикривање. Сите геометриски форми и обрасци можат да се комбинираат по волја, разновидни и дополнети со дополнувања. Оваа фасцинантна, едноставна идеја овозможува создавање на скоро неисцрпен спектар на дизајни, совршено согласка со можностите што ги нуди брзото прототипирање (3Д печатење), бидејќи секој клиент може да има изработена целосно индивидуална и единствена ставка (посета: www.monomer. еу-продавница).

Прашина И Метла

Ropo

Прашина И Метла Ропо е само-балансиран концепт на чистач на прав и метла, кој никогаш не паѓа на подот. Благодарение на малата тежина на резервоарот за вода што се наоѓа во долниот оддел на садот за прашина, Ропо одржува природно избалансиран. Откако лесно ќе ја зафатат прашината со помош на права усна на садот за прашина, корисниците можат да ја грабнат метлата и правот од прав и да ја остават како единица без да се грижат дали некогаш ќе падне. Современата органска форма има за цел да донесе едноставност во внатрешните простори, а одликата за мавтање со живописен трепет има намера да ги забавува корисниците додека го чисти подот.