Списание за дизајн
Списание за дизајн
Звучник Оркестар

Sestetto

Звучник Оркестар Оркестарски ансамбл на звучници кои свират заедно како вистински музичари. Sestetto е повеќеканален аудио систем за репродукција на индивидуални траки на инструменти во посебни звучници со различни технологии и материјали посветени на специфичното куќиште за звук, меѓу чист бетон, дрвени звучни плочи со звук и керамички рогови. Мешањето на траки и делови се враќа физички на местото на слушање, како на вистински концерт. Сестето е камерен оркестар на снимената музика. Sestetto е директно произведен од неговите дизајнери Стефано Иван Скарасија и Франческо Шјам Зонка.

Кафуле

Perception

Кафуле Ова мало топло дрвено чувство за кафуле се наоѓа на аголот на раскрсницата во мирна населба. Централизираната зона со отворена подготовка им овозможува чисто и долгогодишно искуство на перформансите на бариста на посетителите насекаде во седиштето во барот или седиштето на маса во кафуле. Предметот на таванот наречен „Засенчување на дрвото“ започнува од задниот дел на зоната за подготвување и ја покрива зоната на клиенти за да се направи целата атмосфера на ова кафуле. Дава необичен просторен ефект на посетителите и исто така станува медиум за луѓето кои сакаат да бидат изгубени во мислите со аромите на кафулето.

Јавен Отворен Стол За Градина

Para

Јавен Отворен Стол За Градина Пара е збир на јавни столици на отворено дизајнирани да обезбедат воздржана флексибилност во надворешните поставки. Комплет столици кои имаат уникатно симетрична форма и тотално отстапува од својствената визуелна рамнотежа на конвенционалниот дизајн на столици Инспириран од едноставна форма на клацкалка, овој сет столици на отворено е храбар, модерен и ја поздравува интеракцијата. И двајцата со тешко пондерирано дно, Para A поддржува 360 ротации околу својата основа, а Para B поддржува двонасочно превртување.

Табела

Grid

Табела Решетката е табела дизајнирана од мрежен систем кој бил инспириран од традиционалната кинеска архитектура, каде што се користи еден вид дрвена конструкција наречена Дагонг (Да Гонг) во различни делови на зграда. Со употреба на традиционална меѓусебно испреплетена дрвена структура, составувањето на табелата е исто така процес на учење за структурата и доживување на историјата. Поддржувачката конструкција (Да Гонг) е изработена од модуларни делови што можат лесно да се расклопат, во потреба од складирање.

Серија За Мебел

Sama

Серија За Мебел Сама е автентична серија за мебел што овозможува функционалност, емоционално искуство и уникатност преку своите минимални, практични форми и силен визуелен ефект. Културната инспирација извлечена од поезијата на вртливите носии што се носат на церемониите на Сама, се интерпретира во неговиот дизајн преку игра на конусна геометрија и техники на метално свиткување. Скулпторското држење на серијата е комбинирано со едноставност во материјалите, формите и техниките на производство, за да се понудат функционални & засилувачи; естетски придобивки. Резултатот е модерна серија за мебел што обезбедува карактеристичен допир на просториите за живеење.

Прстен

Dancing Pearls

Прстен Бисерите што танцуваат меѓу морските бранови што рикаат, тој е резултат на инспирација од океанот и бисерите и е прстен со 3Д модели. Овој прстен е дизајниран со комбинација на златни и разнобојни бисери со посебна структура за да се спроведе движењето на бисерите помеѓу громогласните бранови на океанот. Дијаметарот на цевката е избран во добра големина, што го прави дизајнот доволно робустен за да може моделот да се произведува.