Списание за дизајн
Списание за дизајн
Куќа

Dezanove

Куќа Инспирацијата на архитектот потекнува од рекултивираната еукалиптус дрво на „батаите“. Овие се платформите за производство на микали во езерото и ја сочинуваат многу важната локална индустрија во „Риа да Аруса“, Шпанија. Во овие платформи се користи дрво од еукалиптус, и има екстензии на ова дрво во регионот. Возраста на дрвото не е скриена, а различните надворешни и внатрешни лица на дрвото се користат за создавање различни сензации. Куќата се обидува да ја позајми традицијата на околината и да ги открие преку приказната раскажана во дизајнот и детали.

Ресторанот

Xin Ming Yuen

Ресторанот Влезот е парада на контрастни материјали, структури и бои. Областа за прием е простор на мирна удобност. Сомнителните обрасци наидуваат на разиграни украси. Зад е динамична бар област во контекст на одмор. Традиционалните кинески карактер Хуи, предводени од светлата, се чувствуваат футуристизам. Одењето низ деликатно украсениот покриен кројач е областа за јадење. Украсени со цветни, карбонски слики со риба, врежани стаклени екрани и антички кабинети Баи Зи, тоа е визуелно патување низ времето и културни мошти во модата.

Малопродажен Простор

Portugal Vineyards

Малопродажен Простор Концепт продавницата Португалија лозја е првата продавница за физички производи за специјалистичката компанија за вино преку Интернет. Сместена во непосредна близина на седиштето на компанијата, свртена кон улицата и зафаќа 90м2, продавницата се состои од отворен план, лишен од партиции. Внатрешноста е заслепено бел и минимален простор со кружна циркулација - бело платно за да заблеска и изложи бело платно за португалското вино. Полиците се издлабени од wallsидовите во однос на винските тераси на 360 степени потопно искуство без марка.

Уметноста

Metamorphosis

Уметноста Веб-страницата е во индустрискиот регион Киихин во предградието на Токио. Чистење на чад постојано од оџаци на тешки индустриски фабрики може да прикаже негативна слика како што се загадувањето и материјализам. Како и да е, фотографиите се фокусираат на различните аспекти на фабриките кои ја прикажуваат нејзината функционална убавина. Во текот на денот, цевките и структурите создаваат геометриски обрасци со линии и текстури и скалата на исушените објекти создава воздух на достоинство. Ноќе, објектите се менуваат во мистериозна космичка тврдина што на научните филмови во 80-тите години.

Социјалното И Слободното Време

Baoan - Guancheng Family Fit Bar

Социјалното И Слободното Време Хоризонталните и вертикалните линии се пресекуваат едни со други за да формираат решетка. Секоја решетка е комуникациска платформа, која исто така е извор на концептот за дизајн на виски бар. Во однос на заштеда на енергија и заштита на животната средина, дизајнерот користеше LED светилки за заштеда на енергија низ целиот бар. За да се одржи квалитетот на воздухот во шипката, дизајнот усвојува прозорци од север кон југ, што може да обезбеди проодност на природен воздух.

Изложбена Сала

City Heart

Изложбена Сала Од градската архитектура до индекс да се разбере и тежи рамнотежата на дизајнот, изразот на градот кондензиран во три аголни простори, преку урбаната конструкција и развој за промовирање на претпријатијата, перспективата на градот и луѓето за промена на градските и урбаните карактеристики и урбаните преклопување на климата во замена за да се изрази разбирањето на дизајнерот за градот, да се види повеќе од минатото на градот за да се види неговата иднина.