Списание за дизајн
Списание за дизајн
Болница

Warm Transparency

Болница Конвенционално, болницата има тенденција да биде простор што има слаба природна боја или материјал заради вештачки структурен материјал за подобрување на функционалноста и ефикасноста. Затоа, пациентите сметаат дека тие се одвоени од нивниот секојдневен живот. Треба да се земе предвид удобно опкружување каде пациентите можат да поминат и ослободени од стрес. Архитектите на ТСЦ обезбедуваат отворен, удобен простор со поставување на отворен таван простор во облик L и големи стреата користејќи многу дрвен материјал. Топлата транспарентност на оваа архитектура ги поврзува луѓето и медицинските услуги.

Обетки

Van Gogh

Обетки Обетки инспирирани од бадемово дрво во Цвет, насликани од Ван Гог. Деликатноста на гранките се репродуцира со деликатни ланци од типот Картие кои, како гранките, се нишаат со ветрот. Различните нијанси на различните скапоцени камења, од скоро бело до поинтензивно розево, ги претставуваат нијансите на цвеќињата. Кластерот на цветни цвеќиња е претставен со различни пресеци. Направено со злато од 18 килограми, розови дијаманти, моорганити, розови сафири и розови турмалини. Полиран и текстуриран финиш. Екстремно лесен и со совршено вклопување. Ова е пристигнување на пролетта во форма на скапоцен камен.

Станбен Дом

Slabs House

Станбен Дом Платформата куќа беше дизајнирана да ги меша градежните материјали, комбинирајќи дрво, бетон и челик. Дизајнот е одеднаш хипер-модерен, но дискретен. Огромните прозорци се непосредна фокусна точка, но тие се заштитени од временските услови и погледот на улицата со бетонски плочи. Градините се карактеризираат со голема количина на имот, како на приземје, така и на првиот кат, дозволувајќи им на жителите да се чувствуваат поврзани со природата додека комуницираат со имотот, создавајќи уникатен проток додека се движат од влезот во местата за живеење.

Куќа

VH Green

Куќа Куќата е проширена зелена и во рамнина и во стереоскопска, што создава добро опкружување како за жителите така и за градот. Во сончевиот азиски регион, Бриз Солеил користејќи го ова зелено е многу ефикасен начин на размислување. Може да се добие не само функцијата на сончање во текот на летото, туку и заштита на приватноста, избегнување на уличен шум и ефект на ладење со автоматско наводнување.

Црква

Mary Help of Christian Church

Црква Со оглед на проширувањето на католичката заедница и зголемувањето на туристите на островот Самуи, Сураттани. Марија Помош на надворешноста на христијанската црква била дизајнирана во комбинација на молитвени раце, аголни крилја и зраци на Светиот Дух. Внатрешен простор, безбедност како кај мајката утроба. Со употреба на долга и тесна светлосна празнина и голема изолација на мала тежина бетонски крило што тече низ светлината празнина беа изградени за да се создаде сенка што постојано се менува со текот на времето, сепак ја задржува внатрешноста. Намалете ја симболичката декорација и употребата на природен материјал како смирен мир на умот додека се молите.

Станбен Дом

Abstract House

Станбен Дом Резиденцијата користи модерна естетска истовремено задржувајќи централен двор, што ја евоцира традиционалната Кувајтска практика во градењето куќи. Овде резиденцијата е дозволено да ги признае и минатото и сегашноста, без судири. Водечката одлика на скалите од главната врата се влева нанадвор, стаклото до таванот стакло помага да ги задржите просторите поотворени, дозволувајќи им на корисниците да одат меѓу и надвор, од внатре, од минатото и сегашноста, без напор.