Списание за дизајн
Списание за дизајн
Станбен Прототип

No Footprint House

Станбен Прототип NFH е развиена за сериско производство, засновано врз поголемо поле за алатки на префабрикувани станбени типологии. Изграден е првиот прототип за холандско семејство на југозападниот дел на Костарика. Тие одбраа конфигурација на две спални соби со челична конструкција и борова завршница, која беше испратена до целната локација на еден камион. Зградата е дизајнирана околу централното сервисно јадро со цел да се оптимизира логистичката ефикасност во однос на склопување, одржување и употреба. Проектот бара интегрална одржливост во однос на неговите економски, еколошки, социјални и просторни перформанси.

Хотел

LiHao

Хотел Враќање во природа, културна станица во градот. Создадете префинет животен стил. Ексклузивно уживајте во тивка и тивка. Хотелот се наоѓа во раздвижената област на високо-технолошката развојна зона Баодинг. Дизајнерот го редефинира хотелското одморалиште со холистичко размислување преку повторна комбинација на околината, архитектурата, пејзажот и ентериерот за да создаде софистициран, природен и удобен хотелски простор. Дозволете им на деловните патници да се чувствуваат просперитетни во тишината, да крадат полудневно одмор.

Канцеларии За Продажба

Suzhou·Merchants Great Lakes Century

Канцеларии За Продажба Со површината на водата како огледало, поставена е височината на зградата; со скулптура и садење како елементи, интересот за вода се формира преку украсување; со лебдечки садење и промена на фонтаните и уметничките светла, се формира интересот ; Со вода како душа, комбинацијата на уметност и функција се изведува преку пресвртниот простор на просторот; широкиот базен, во сончевата светлина, водата што бранува, јасна и про transparentирна, сјае, низ светла вода, може јасно да го види ставот на секоја плочка, се чини дека воопшто го чисти и човечкиот ум.

Куќиште Со Повеќе Единици

Best in Black

Куќиште Со Повеќе Единици Најдоброто во црно е проект кој има за цел да создаде нов вид станбена зграда. Внатрешниот дизајн на становите претставува состанок за индустриски дизајн, мексиканската архитектура, избраните материјали треба да проектираат чувство на чудо на јавни места и топол изглед на станови, што е во контраст со чиста, трезен фасада. Четирите фасади се јасно инспирирани во случајно поставување на облиците на играта во тетрис, формирајќи ги wallsидовите и прозорците на зградата, создавајќи осветлени атмосфери кои создаваат удобност за корисникот.

Луксузно Хибридно Пијано

Exxeo

Луксузно Хибридно Пијано EXXEO е Елегантно хибридно пијано за современи простори. Неговата уникатна форма ја отелотворува тридимензионалната фузија на звучните бранови. Клиентите можат целосно да го прилагодат своето пијано да биде во склад со околината како Декоративно уметничко дело. Ова високо-технолошко пијано е изработено од егзотични материјали како јаглеродни влакна, премиум автомобилски кожа и воздушна вселена Алуминиум. Подобрен систем на звучници; го пресоздава широкиот динамичен опсег на пијано на Гранд преку системот за звук на звучникот 9 звучници од 200 вати. Посветената вградена батерија овозможува пијано да изведува до 20 часа со едно полнење.

Куќа За Продажба

Zhonghe Kechuang

Куќа За Продажба Овој проект ја следи длабочината и точноста на материјалот, технологијата и просторот и го нагласува интегритетот на функцијата, структурата и формата. Преку комбинација на осветлување ефект и нови материјали да претставуваат најдобри естетски елементи, да се постигне целта на врвен дизајн, да им се даде на луѓето неограничено чувство за технологија одмазда.

Дизајн тим на денот

Најголемите тимови за дизајн во светот.

Понекогаш ви треба многу голем тим на талентирани дизајнери за да дојдете до навистина одлични дизајни. Секојдневно, ние располагаме со различен тим за наградуван иновативен и креативен дизајн. Истражете и откријте оригинална и креативна архитектура, добар дизајн, мода, графички дизајн и проекти за дизајн стратегија од дизајнерски тимови ширум светот. Инспирирајте се од оригиналните дела на дизајнерите на големите мајстори.