Списание за дизајн
Списание за дизајн
Цветен Штанд

Eyes

Цветен Штанд Очите е цветен штанд за сите прилики. Овалното тело е обоено со злато со неправилни отвори како човечки очи кои секогаш бараат прекрасни работи во Мајката природа. Ставот се однесува како филозоф. Ја негува природната убавина и го прикажува целиот свет за вас пред или откако ќе ја осветлите.

Слушал За Интерактивен Дисплеј За Десктоп

Ubiquitous Stand

Слушал За Интерактивен Дисплеј За Десктоп Овој сеприсутен штанд за десктоп е дизајниран да комуницира со луѓето со дневните соништа. Дупките се распоредени и додадени додатоци со цвеќиња, лижавчиња или предмети што се асимилираат во неговиот образец од различни ориентации. Хромираната површина ги рефлектира и менува тоновите на прикажаните субјекти и луѓето комуницираат со неа.

Маска

Billy Julie

Маска Овој дизајн е инспириран од микро експресија. Дизајнерот ги избира Били и Julули за два вида на повеќе личности. Сложените елементи се создаваат со параметарско прилагодување на ориентациите на геометријата слична на скалилата, заснована на заплеткана крива со партиции. Како интерфејс и толкувач, оваа маска е создадена за да ги натера луѓето да ја испитаат сопствената совест.

Асистент За Шминка

Eyelash Stand

Асистент За Шминка Овој дизајн истражува метафора на трепките. Дизајнерот смета дека трепките за трепки се потрага по лично очекување. Тој создава држач за трепки како икона на животот или минијатурна фаза на изведба. Овој штанд симболизира потсетувачка обврска наутро или пред спиење, со поставување на трепките привремено пред или откако ќе се примени. Штанд за трепките е начин да се запаметите што нешто тривијално придонесе за лична дневна авантура.

Инсталација На Теми

Dancing Cubes

Инсталација На Теми Овој дизајн комуницира со прикажаниот предмет по модули. Овој штанд на темата е дизајниран со механизам за само-проширување за поврзување на шест или повеќе коцки со нагорна единица во три нормални насоки. Конфигурацијата за бесплатна форма со решетки ја прави врската слична на испреплетените танцувани луѓе. Распоредот на мали дупки создава структура на сместување за субјект со линеарни делови.

Светло На Табелата

Moon

Светло На Табелата Оваа светлина игра активна улога да ги придружува луѓето на работен простор од утро до вечер. Тој беше дизајниран со луѓе кои работат на околина во умот. Theицата може да се поврзе со лаптоп компјутер или електрична банка. Обликот на месечината беше направен од три четвртини од кругот како икона што се издигнува од сликата на теренот изработена од нерѓосувачка рамка. Површинската шема на Месечината го потсетува водичот за слетување во вселенски проект. Амбиентот изгледа како скулптура на дневна светлина и лесен уред кој го утешува напнатоста на работата во текот на ноќта.

Дизајн интервју на денот

Интервјуа со светски познати дизајнери.

Прочитајте ги најновите интервјуа и разговори за дизајн, креативност и иновации помеѓу дизајнерскиот новинар и светски познати дизајнери, уметници и архитекти. Погледнете ги најновите проекти за дизајн и наградуваните дизајни од познати дизајнери, уметници, архитекти и иноватори. Откријте нови сознанија за креативност, иновации, уметност, дизајн и архитектура. Дознајте за процесите на дизајнирање на одлични дизајнери.