Списание за дизајн
Списание за дизајн
Средновековниот Културен Центар За Размислување

Medieval Rethink

Средновековниот Културен Центар За Размислување Средновековниот Ретинк бил одговор на приватна комисија за изградба на Културен центар за мало неоткриено село во провинцијата Гуангдонг, кое датира 900 години од династијата Сонг. Развој на четири ката, 7000 квадратни метри е центриран околу античка карпа формација позната како каменот Динг Чи, симбол на потеклото на селото. Дизајнот на проектот се заснова на прикажување на историјата и културата на античкото село додека ги поврзува старото и новото. Центарот за култура претставува реинтерпретација на античко село и трансформација во современа архитектура.

Продажен Центар

Feiliyundi

Продажен Центар Добрата дизајнерска работа ќе ги разбуди емоциите на луѓето. Дизајнерот скокнува од меморијата на традиционален стил и става ново искуство во прекрасната и футуристичка вселенска структура. Внатрешна сала за искуство во животната средина е изградена преку внимателно поставување на уметнички инсталации, јасно движење на просторот и декоративна површина поплочена со материјали и бои. Да се биде во него не е само враќање во природа, туку и корисно патување.

Аспираторот

Black Hole Hood

Аспираторот Овој асортиман Худ дизајниран со инспирација од Black Hole и Worm Hole го прави производот убав и модерен облик, што предизвикува емоционални чувства и прифатлива. Прави емотивни моменти и лесна употреба додека готвите. Лесен е, лесен за инсталирање, лесен за чистење и дизајниран за модерни илански кујни.

Продажен Центар

HuiSheng Lanhai

Продажен Центар Со океанската тема на дизајнот на сцената, ставете ја вселенската душа, со плоштадот пиксели како елемент за визуелна комуникација, оставете ги децата во игра да го истражат откритието на учењето и растот да станат јадро на случајот, позиционирањето на слободен простор го претставува фантастичен ефект на образованието во забава. Од формата, обемот, објектот во боја, структурата до психолошкото сензорно искуство, концептот на просторот продолжува и се збогатува кога сите елементи се интегрираат и се судираат.

Звучник

Black Hole

Звучник Црната дупка дизајнирана врз основа на модерната интелигентна технологија, и е преносен звучник со Bluetooth. Може да се поврзе со кој било мобилен телефон со различни платформи и има USB порт за поврзување со надворешно преносно складирање. Вградената светлина може да се користи како светло за бирото. Исто така, привлечниот изглед на Црната дупка го прави тоа така привлечувањето дома да може да се користи во дизајнот на ентериер.

Преносен Bluetooth Звучник

Black Box

Преносен Bluetooth Звучник Ова е преносен звучник со Bluetooth. Таа е лесна и мала и има емоционална форма. Јас ја дизајнирав формата на звучникот на Black Box со поедноставување на формата на брановите. За да го слушате стерео звукот, има два звучника, лево и десно. Исто така, овие два звучници се секој дел од брановата форма. Едната е позитивна форма на бран и една негативна форма на бран. за употреба, овој уред може да се поврзе пар со други електронски уреди како што се мобилни и компјутер преку Bluetooth и го репродуцира звукот. Исто така има и споделување на батерии. Собирајќи два звучника, црната кутија се појавува на масата кога не се користи.

Дизајнер на денот

Најдобри светски дизајнери, уметници и архитекти.

Добриот дизајн заслужува големо признание. Секојдневно, задоволни сме да прикажеме неверојатни дизајнери кои создаваат оригинални и иновативни дизајни, неверојатна архитектура, стилска мода и креативни графики. Денес ви претставуваме еден од најголемите светски дизајнери. Изберете го наградуваниот портфолио на дизајн денес и добијте ја вашата дневна инспирација за дизајн.