Списание за дизајн
Списание за дизајн
Продажен Центар

Ad Jinli

Продажен Центар Овој проект ги реновираше старите згради во урбаната парцела и им дава нова функционална мисија на зградите да ги исполнат новите функционални барања. Дизајнерите се обидуваат да ги наведат луѓето да го прифатат модерниот стил во четиристепениот град од градење трансформација на фасади до дизајн на ентериер за да се обезбеди интегритетот на спроведувањето на проектот.

Преносен Звучник

Seda

Преносен Звучник Седа е функционална направа за разузнавачка технологија база. Носителот на пенкалото во центарот е организатор на вселената. Исто така, дигиталните карактеристики како USB порт и Bluetooth конекцијата го прават како преносен плеер и звучник со домашна област користејќи адаптација. Лесен бар вграден во надворешното тело работи како светло на работната површина. Исто така, привлечниот изглед на луксузен начин го прави привлечен прибор за домаќинства во дизајнот на ентериер. Исто така, користењето на просторот на подобар начин е една од основните одлики на Седа.

Канцеларија

Phuket VIP Mercury

Канцеларија Врз основа на темата отвореност и детално истражување на марката, го истражуваше дизајнот и создаде визуелна интеграција на визуелната екстензибилност и приказната за брендот со планетата како главен креативен елемент. Планот ги реши следниве три проблеми со нови визуелни размислувања: Биланс на отвореноста на просторот и функциите; Поделба и комбинација на функционални области на просторот; Редовноста и промената на основниот просторен стил.

Веб-Страницата

Travel

Веб-Страницата Дизајнот користеше минималистички стил, за да не се преоптоварува корисничкото искуство со непотребни информации. Исто така, многу е тешко да се користи минималистички стил во индустријата за патувања, бидејќи паралелно со едноставен и јасен дизајн, корисникот мора да добие целосни информации за своето патување и ова не е лесно да се комбинира.

Чаша Кафе И Чистач

WithDelight

Чаша Кафе И Чистач Служењето слатки третмани со големо залак од страна на кафето е дел од многу различни култури затоа што е обичај да се сервира чаша кафе со турско задоволство во Турција, бискоти во Италија, чарови во Шпанија и датуми во Арабија. Како и да е, на конвенционалните чинии, овие третмани се лизгаат кон шолјата со топла кафе и се лепат или се навлажнуваат од преливите од кафе. За да се спречи ова, оваа шолја за кафе има чинија со посветени слотови што ги одржува третманите за кафе. Бидејќи кафето е едно од духовити пијалоци, подобрувањето на квалитетот на пиењето кафе има важност во однос на секојдневниот живот.

Брендирање И Пакување

Leman Jewelry

Брендирање И Пакување Визуелно решение за новиот идентитет на накитот на Леман беше комплетен нов систем за изложување на луксузно, исклучително, но софистицирано и минимално чувство. Новото лого инспирирано од работниот процес на Леман, нивната услуга за дизајнирање брз дизајн, со изработка на сите дијамантски форми околу симбол на starвезда или искра, создавајќи еден софистициран симбол и исто така одекнува на сјајниот ефект на дијамантот. Последователно, сите материјали за обезбедување беа произведени со високо квалитетни детали за да се потенцира и збогатува луксузноста на сите нови визуелни елементи на марката.

Дизајн легенда на денот

Легендарните дизајнери и нивните наградувани дела.

Легендите за дизајн се исклучително познати дизајнери кои го прават нашиот свет подобро место со своите добри дизајни. Откријте ги легендарните дизајнери и нивните иновативни дизајни на производи, оригинални уметнички дела, креативна архитектура, извонредни модни дизајни и стратегии за дизајнирање. Уживајте и истражете ги оригиналните дизајнерски дела на наградуваните дизајнери, уметници, архитекти, иноватори и брендови ширум светот. Инспирирајте се од креативни дизајни.