Списание за дизајн
Списание за дизајн
Куќа

Basalt

Куќа Изграден за удобност, како и елегантен. Овој дизајн е навистина привлечен и извонреден во и надвор. Карактеристиките вклучуваат дабово дрво, прозорците направени за да се донесе многу сончева светлина, и е смирувачки за очите. Тоа е воодушевувано од неговата убавина и техниката. Штом сте во оваа куќа, не можете да не забележите спокојство и чувство на оаза што ве презема. Ветрето на дрвјата и околината со сончевите зраци ја прави оваа куќа уникатно место за живеење далеку од зафатениот градски живот. Куќата Базалт е изградена за да задоволи и смести различни луѓе.

Дворот И Градинарскиот Дизајн

Shimao Loong Palace

Дворот И Градинарскиот Дизајн Користејќи го природното и течно јазично разумно организирање на пејзажот, дворот се поврзани едни со други во повеќе димензии, се пробиваат едни со други и се преобразуваат непречено. Умешно користејќи ја вертикалната стратегија, разликата во висина од 4 метри ќе се претвори во белег и карактеристика на проектот, создавајќи мулти-ниво, уметнички, живи, природни дворови.

Реновирањето На Пристан

Dongmen Wharf

Реновирањето На Пристан Донгменското пристан е стара милениумска пристан на мајката река Ченгду. Поради последната рунда на „обнова на стариот град“, областа во основа е срушена и повторно изградена. Проектот е да се претстави славна историска слика преку интервенција на уметност и нова технологија на градско културно место што во суштина исчезна, и да се активира и повторно да се инвестира долгата заспана урбана инфраструктура во урбаниот јавен домен.

Хотел

Aoxin Holiday

Хотел Хотелот се наоѓа во Лужоу, провинцијата Сечуан, град познат по своето вино, чиј дизајн е инспириран од локалната пештера за вино, простор што евоцира силна желба да се истражи. Лоби е реконструкција на природна пештера, чија поврзана визуелна врска го проширува концептот на пештерата и локалната урбана текстура до внатрешниот хотел, со што се формира карактеристичен културен носач. Ние го цениме чувството на патникот при престој во хотел и исто така се надеваме дека текстурата на материјалот, како и создадената атмосфера може да се согледа на подлабоко ниво.

Станбена Куќа

Soulful

Станбена Куќа Целиот простор се заснова на смиреност. Сите бои во позадина се светло, сиво, бело, итн. Со цел да се балансира просторот, во просторот се појавуваат некои многу заситени бои и некои слоевити текстури, како што се длабоко црвено, како перници со уникатни отпечатоци, како што се некои текстурирани метални украси . Тие стануваат прекрасни бои во фоајето, истовремено додавајќи и соодветна топлина во просторот.

Малопродажен Простор Внатрешен Дизајн

Studds

Малопродажен Простор Внатрешен Дизајн Studds Accessories Ltd е производител на шлемови и додатоци со две тркала. Студентите шлемови традиционално се продавале во продавници со повеќе брендови. Оттука, се појави потреба да се создаде бренд идентитет што го заслужуваше. D'art ја конципираше продавницата, во која има иновативни точки на допир, како што се Виртуелна реалност на производите, интерактивни табели за дисплеј на допир и машини за санирање на кациги и сл. Студира продавница за кациги и додатоци, влечена во значителен број клиенти, преземајќи го мало патувањето на клиентите на следното ниво.