Списание за дизајн
Списание за дизајн
Дизајнот На Етикетата За Вино

314 pi

Дизајнот На Етикетата За Вино Експериментирањето со дегустација на вино е бесконечен процес кој води кон нови патеки и дивергентни ароми. Бесконечната секвенца на пи, ирационалниот број со бесконечни decimals без да се знае последната од нив беше инспирација за името на овие вина без сулфити. Дизајнот има за цел да ги стави карактеристиките на 3,14 вински серии во центарот на вниманието, наместо да ги крие меѓу слики или графики. Следејќи го минималистичкиот и едноставен пристап, етикетата ги прикажува само реалните карактеристики на овие природни вина бидејќи може да се набудуваат во тетратката на Енологот.

Книгата

ZhuZi Art

Книгата Серија изданија на книги за собраните дела на традиционалната кинеска калиграфија и сликарство ги објавува Музејот на уметност Нанџинг uzузи. Со својата долга историја и елегантна техника, традиционалните кинески слики и калиграфија се скапоцени за нивната високо уметничка и практична привлечност. При дизајнирање на колекцијата, беа користени апстрактни форми, бои и линии за да се создаде конзистентна сензуалност и да се потенцира празниот простор во скицата. Без напор се совпаѓа со уметниците во традиционалното стилови на сликарството и калиграфијата.

Фотографија

The Japanese Forest

Фотографија Јапонската шума е земена од јапонска религиозна перспектива. Една од јапонските антички религии е Анимализмот. Анимизмот е верба дека не-човечки суштества, мртва природа (минерали, артефакти, итн.) И невидливи работи, исто така, имаат намера. Фотографијата е слична на ова. Масару Егуши снима нешто што прави чувство во темата. Дрвјата, тревата и минералите ја чувствуваат волјата на животот. Па дури и артефактите како што се брани што оставаат во природата долго време ја чувствуваат волјата. Исто како што ја гледате недопрената природа, иднината ќе ја види сегашната глетка.

Колекцијата На Козметика

Woman Flower

Колекцијата На Козметика Оваа колекција е инспирирана од претерани стилови на облека на средновековните европски дами и облиците на поглед на птиците. Дизајнерот ги извлече формите на двајцата и ги искористи како креативни прототипи и во комбинација со дизајнот на производот за да формира уникатна форма и модерно чувство, покажувајќи богата и динамична форма.

Дизајн На Книгата

Josef Koudelka Gypsies

Дизајн На Книгата Јозеф Куделка, светски познат фотограф, ги одржува своите изложби на фотографии во многу земји низ целиот свет. По долго чекање, конечно во Кореја се одржа изложба со цигански теми „Куделка“, а неговата книга е направена. Бидејќи тоа беше прва изложба во Кореја, имаше барање од авторот дека сака да направи книга за да може да се чувствува Кореја. Хангел и Ханок се корејски букви и архитектура што ја претставуваат Кореја. Текстот се однесува на умот и архитектурата значи формата. Инспирирани од овие два елемента, сакаа да дизајнираат начин да ги искажат карактеристиките на Кореја.

Јавната Уметност

Flow With The Sprit Of Water

Јавната Уметност Често, околината во заедницата е загадена од меѓу- и интра-личните дисонансии на нивните жители што резултира во видлив и невидлив хаос во околината. Несвесното дејство на ова нарушување е дека жителите се повлекуваат во немир. Оваа вообичаена и циклична агитација влијае на телото, умот и духот. Скулптурите водат, негуваат, чистат и ја зајакнуваат позитивната „чи“ на просторот, фокусирајќи се на пријатни и мирни исходи. Со суптилна промена во нивната околина, јавноста е насочена кон рамнотежа помеѓу нивната внатрешна и надворешна реалност.