Списание за дизајн
Списание за дизајн
Колекцијата На Женска Облека

Utopia

Колекцијата На Женска Облека Во оваа колекција, Јина Хванг главно беше инспирирана од форми кои се симетрични и асиметрични со допир на подземната музичка култура. Таа ја курираше оваа колекција заснована врз нејзиниот клучен момент на самостојно прифаќање за да создаде колекција на функционални, но апстрактни облеки и додатоци за да ја отелотвори приказната за нејзиното искуство. Секое печатење и ткаенина во проектот е оригинално и таа главно користеше PU кожа, сатен, Power Mash и Spandex за основата на ткаенините.

Ѓердан И Обетки Поставени

Ocean Waves

Ѓердан И Обетки Поставени Океански брановидни ѓердани се прекрасно парче современ накит. Основната инспирација на дизајнот е океанот. Тоа е пространост, виталност и чистота се клучните елементи проектирани во ѓерданот. Дизајнерот користи добар баланс на сино-бело за да презентира визија за прскање на брановите на океанот. Рачно е изработено во бело злато од 18 килограми и врежано со дијаманти и сино сафир. Neckерданот е прилично голем, но сепак нежен. Тој е дизајниран да одговара на сите форми на облека, но е посоодветен да биде спарен со деколте што нема да ги преклопи.

Печатениот Текстил

The Withering Flower

Печатениот Текстил Цветниот венец е славење на моќта на цветната слика. Цветот е популарен предмет напишан како персонификација во кинеската литература. За разлика од популарноста на цветниот цвет, сликите на распаѓаниот цвет честопати се поврзани со женкс и табуа. Колекцијата разгледува што ја оформува перцепцијата на заедницата за тоа што е возвишено и абјектно. Наменета во 100cm до 200cm должина на фустани од tulle, печатење на свила на екранот со про translирни ткаенини од мрежести материјали, текстилната техника им овозможува на отпечатоците да останат непроирни и стружни на решетката, создавајќи појава на отпечатоци во живот.

Прстен

Arch

Прстен Дизајнерот добива инспирација од обликот на лак структури и виножито. Два мотива - своден облик и форма на капка, се комбинираат за да се создаде единствена 3-димензионална форма. Со комбинирање на минимални линии и форми и користење едноставни и вообичаени мотиви, резултатот е едноставен и елегантен прстен, кој се прави храбар и разигран, обезбедувајќи простор за проток на енергија и ритам. Од различни агли се менува формата на прстенот - обликот на капка се гледа од предниот агол, обликот на лак се гледа од страничен агол, а крстот се гледа од горниот агол. Ова обезбедува стимулација за носителот.

Прстен

Touch

Прстен Со едноставен гест, акција на допир пренесува богати емоции. Преку прстенот на допир, дизајнерот има за цел да го пренесе ова топло и безобразно чувство со ладен и цврст метал. 2 криви се споени за да формираат прстен што сугерира 2 лица да држат рака. Прстенот го менува својот аспект кога неговата позиција се ротира на прстот и се гледа од различни агли. Кога поврзаните делови се поставени помеѓу прстите, прстенот се појавува или жолт или бел. Кога поврзаните делови се поставени на прстот, можете да уживате и во жолта и во бела боја заедно.

Структурниот Прстен

Spatial

Структурниот Прстен Дизајнот опфаќа метална структура на рамки во која друзината се држи на таков начин што има акцент на каменот, како и на структурата на металната рамка. Структурата е доста отворена и осигурува дека каменот е theвезда на дизајнот. Неправилната форма на дражната и металните топки што ја држат заедно структурата носи малку мекост во дизајнот. Тој е храбар, нежен и носен.