Списание за дизајн
Списание за дизајн
Ресторан

Chuans Kitchen II

Ресторан Кујната на Chuan II, која го зема црниот грнчарник на Сечуан ingинѓинг и минираните почвени материјали од метро-конструкцијата како медиум, е експериментален ресторан изграден врз современиот експеримент на традиционалната народна уметност. Пробивајќи ја границата на материјалите и ја истражуваше модерната форма на традиционалната народна уметност, Infinity Mind ги извади дихтунзите отфрлени по процесот на отпуштање на црниот грнчарник на Yingjing и ги користи како главен елемент за украсување во Chuan's Kitchen II.

Фотелја

Infinity

Фотелја Главниот акцент на дизајнот на фотелјата за бесконечност е ставен токму на потпирачот за грб. Тоа е повикување на симболот за бесконечност - превртена бројка од осум. Тоа е како да ја менува својата форма при вртење, поставувајќи ја динамиката на линиите и го пресоздава бесконечноста во неколку рамнини. Потпирачот за грб е повлечен заедно со неколку еластични опсези кои формираат надворешна јамка, што исто така се враќа во симболиката на бесконечниот циклик на животот и рамнотежата. Дополнителен акцент е ставен на уникатните лизгалки на нозете кои безбедно ги фиксираат и ги поддржуваат страничните делови на фотелјата исто како што прават стегачите.

Кафе

Hunters Roots

Кафе Како одговор на краткиот за модерна, чиста естетика, беше создаден ентериер инспириран од дрвени овошни гајби користени во апстрактна форма. Гајбите ги исполнуваат просторите, создавајќи имперсивна, скоро пештерска-како скулпторска форма, но сепак, која се произведува од едноставни и директно геометриски форми. Резултатот е чисто и контролирано просторно искуство. Умен дизајн исто така го зголемува ограничениот простор со претворање на практични тела во декоративни карактеристики. Светлата, шкафовите и полиците придонесуваат за концептот на дизајн и скулптурното визуелно.

Кристално Светло Скулптура

Grain and Fire Portal

Кристално Светло Скулптура Составена од дрво и кварцен кристал, оваа органска светлина скулптура користи стабилно извориво дрво од резерва на старост од тиково дрво. Со децении зафатен од сонцето, ветерот и дождот, дрвото потоа се обликува со рака, изшкуркан, изгорено и завршено во сад за држење на LED осветлување и употреба на кварцни кристали како природен дифузер. 100% природни непроменети кварцни кристали се користат во секоја скулптура и се стари околу 280 милиони години. Се користат различни техники за завршна обработка на дрво, вклучително и методот Shou Sugi Ban за употреба на оган за зачувување и контрастна боја.

Осветлувањето

Capsule

Осветлувањето Обликот на капсулата на ламбата ја повторува формата на капсулите кои се толку распространети во современиот свет: лекови, архитектонски структури, вселенски бродови, термози, цевки, временски капсули кои пренесуваат пораки на потомци многу децении. Може да биде од два вида: стандарден и издолжен. Светилки се достапни во неколку бои со различен степен на транспарентност. Врзаноста со најлон јажиња додава рачно изработен ефект на ламбата. Неговата универзална форма беше да се утврди едноставноста на производството и масовното производство. Заштеда во процесот на производство на светилката е нејзината главна предност.

Павилјон

ResoNet Sinan Mansions

Павилјон ResoNet Pavilion е нарачан од Sinan Mansions во Шангај за прослава на кинеската нова година 2017 година. Се состои од привремен павилјон плус интерактивно LED "резонантна" светлосна светлина, прикачена на внатрешната површина. Вработува техники на ниско ниво за да се визуелизираат фреквенциите на резонанцијата својствени за природната средина, преку интеракција на јавноста и околните елементи откриени со LED мрежа. Павилјонот ја осветлува јавната сфера како одговор на стимулациите на вибрациите. Освен што посетителите можат да дојдат да направат желби на Пролетниот фестивал, може да се искористи и како фаза на изведба.