Списание за дизајн
Списание за дизајн
Прстен

The Empress

Прстен Фантастичен камен за убавина - пиропа - самата суштина носи величественост и свеченост. Тоа е убавината и уникатноста на каменот идентификувана слика, која е наменета за идна декорација. Требаше да се создаде уникатна рамка за камен, што ќе го однесе во воздухот. Каменот беше повлечен над неговиот метал. Оваа формула сензуална страст и привлечна сила. Важно беше да се задржи класичниот концепт, поддржувајќи ја модерната перцепција за накитот.

Брош

The Sunshine

Брош Карактеристика на овој накит е тоа што тука се користеше голем камен комплексен облик кој е поставен на невидлива (воздушна) рамка. Погледот за дизајн на накит отвора само камења што ја кријат технологијата на склопување. Самиот камен го држат две, ненаметливи тела и тенка чинија испрскана со дијаманти. Оваа плоча е основа на сите брошури на придружната структура. Таа го држи и вториот камен. Целиот состав беше овозможен по сложениот главен камен за мелење.

Прстен

Pollen

Прстен Секое парче е толкување на фрагмент од природата. Природата станува изговор да се даде живот на накит, играјќи со светлосни текстури и сенки. Целта е да се обезбеди скапоцен камен со толкувани форми, бидејќи природата ќе ги дизајнира со својата чувствителност и сензуалност. Сите парчиња се рачно изработени за подобрување на текстури и особености на скапоцен камен. Стилот е чист за да стигне до животната средина во растителниот свет. Резултатот дава парче и уникатно и безвременско длабоко поврзано со природата.

Прилагодлив Накит

Gravity

Прилагодлив Накит Додека во 21 век, употребата на високи современи технологии, нови материјали или екстремно нови форми е честопати мора да се прават иновации, Гравитацијата го докажува спротивното. Гравитацијата е колекција на прилагодлив накит со користење само на навој, многу стара техника и гравитација, неисцрпен ресурс. Колекцијата е составена од голем број сребрени или златни елементи, со најразлични дизајни. Секој од нив може да биде поврзан со бисери или камења, нишки и приврзоци. Колекцијата е прогласена за бесконечност на различни накит.

Колекцијата На Женска Облека

The Hostess

Колекцијата На Женска Облека Додипломската колекција на Дарија ilилиева е за женственост и машкост, сила и кршливост. Инспирацијата на колекцијата потекнува од стара бајка од руската литература. Водителката на планината Бакар е магичен покровител на рудари од стара руска бајка. Во оваа колекција можете да го видите прекрасниот брак со права линија, како што е инспирирано од рударовите униформи, и благодатните количини на руската национална носија. Членови на тимот: Дарија Zhилиева (дизајнер), Анастасија Zhилиева (асистент на дизајнерот), Екатерина Анзилова (фотограф)

Чанта, Вечер Торба

Tango Pouch

Чанта, Вечер Торба Tango Pouch е извонредна торба со вистински иновативен дизајн. Тоа е носење на уметничко дело кое го носи рачката на зглобот и ви овозможува да имате слободни раце. Внатре е доволно простор, а конструкцијата за затварање на виткање магнет дава неочекувано лесно и широко отворање. Кутијата е изработена со мека восок кожа од кожа за теле за неверојатно пријатен допир на рачката и подуени странични инсерти, намерно спротивставувајќи се на конструираното главно тело изработено од т.н. стаклена кожа.