Списание за дизајн
Списание за дизајн
Модуларен Систем За Внатрешен Дизајн

More _Light

Модуларен Систем За Внатрешен Дизајн Модуларен систем склопувачки, расклоплив и еколошки. More_Light има зелена душа и е многу лесен за употреба. Иновативно и идеално е да ги задоволи сите наши дневни потреби, благодарение на флексибилноста на неговите квадратни модули и неговиот заеднички систем. Може да се склопат брошури од различни големини и длабочини, полици, wallsидови на панели, штандови за дисплеј, unitsидни единици. Благодарение на широкиот спектар на бои, бои и текстури што се достапни, неговата личност може дополнително да се подобри со посоодветен дизајн. За дизајн на домот, работни простории, продавници. Достапно и со лишаи одвнатре. caporasodesign.it

Шиша, Наргиле, Наргиле

Meduse Pipes

Шиша, Наргиле, Наргиле Елегантните органски линии се инспирирани од подводниот морски живот. Цевка шиша како мистериозно животно оживува со секое вдишување. Мојата идеја за дизајн беше да ги откријам сите интересни процеси што се случуваат во цевката, како што се меури, проток на чад, овошен мозаик и игра на светла. Јас го постигнав ова со максимизирање на пропорцијата на стаклото и главно со засилување на функционалната област до нивото на очите, наместо традиционалните цевки од шиша, каде што скоро се скриени на ниво на земја. Користењето на вистински овошни парчиња во стаклениот корпус за коктели го подобрува искуството до ново ниво.

Предводена Чадор

NI

Предводена Чадор Н.И., иновативна комбинација на чадор и градинарски факел, е сосема нов дизајн кој ја олеснува прилагодливоста на современиот мебел. Интегрирајќи класичен чадор со разноврсен систем на осветлување, НИ Парасол се очекува да игра пионерска улога во унапредувањето на квалитетот на уличното опкружување од утро до вечер. Комерцијалниот OTC-осетлив на прсти (придушувач со еден допир) им овозможува на луѓето лесно да ја прилагодат светлината на 3-каналниот систем на осветлување. Неговиот возач со ниска напон со напон од 12V LED обезбедува енергетско ефикасно напојување за системот со над 2000 парчиња на 0,1W LED диоди, што создава многу малку топлина.

Шиша, Наргиле, Наргиле

Meduse Pipes

Шиша, Наргиле, Наргиле Елегантните органски линии се инспирирани од подводниот морски живот. Цевка шиша како мистериозно животно оживува со секое вдишување. Мојата идеја за дизајн беше да ги откријам сите интересни процеси што се случуваат во цевката, како што се меури, проток на чад, овошен мозаик и игра на светла. Јас го постигнав ова со максимизирање на пропорцијата на стаклото и главно со засилување на функционалната област до нивото на очите, наместо традиционалните цевки од шиша, каде што скоро се скриени на ниво на земја. Користењето на вистински овошни парчиња во стаклениот корпус за коктели го подобрува искуството до ново ниво.

Колекцијата За Бања

Up

Колекцијата За Бања Горе, колекцијата за бања дизајнирана од Емануеле Пандрази, покажува како едноставен концепт може да генерира иновации. Првичната идеја е да се подобри удобноста малку наклонување на рамнината за седење на санитарната состојба. Оваа идеја се претвори во главна тема за дизајн и е присутна во сите елементи на колекцијата. Главната тема и строгите геометриски односи give даваат на колекцијата современ стил во согласност со европскиот вкус.

Стол

5x5

Стол Столчето 5x5 е типичен проект за дизајн каде ограничувањето се препознава како предизвик. Седиштето на столот и задниот дел се направени од ксилит кој е многу тешко да се обликува. Ксилит е суровина што може да се најде на 300 метри под површината на земјата и е обложена со јаглен. Во моментов поголемиот дел од суровината е фрлена. Од гледна точка на животната средина, овој материјал создава отпад на површината на земјата. Затоа, идејата за дизајнот на столот се чинеше дека е многу провокативна и предизвикувачка.