Списание за дизајн
Списание за дизајн
Награда

Nagrada

Награда Овој дизајн е реализиран за да придонесе за нормализирање на животот за време на самоизолација и да создаде посебна награда за победниците на онлајн турнирите. Дизајнот на награда претставува трансформација на пион во кралица, како признание за напредокот на играчот во шахот. Наградата се состои од две рамни фигури, кралицата и пионот, кои се вметнуваат една во друга поради тесните процепи кои формираат една чаша. Дизајнот на награда е издржлив благодарение на нерѓосувачкиот челик и е удобен за транспорт до победникот по пошта.

Закачалката

Linap

Закачалката Оваа елегантна закачалка за облека дава решенија за некои од најголемите проблеми - тешкотијата за вметнување облека со тесна јака, тешкотијата за закачување на долната облека и издржливоста. Инспирацијата за дизајнот потекнува од спојката за хартија која е континуирана и издржлива, а конечното обликување и изборот на материјалот се должи на решенијата на овие проблеми. Резултатот е одличен производ кој го олеснува секојдневниот живот на крајниот корисник, а воедно и убав додаток на бутик продавница.

Заштитник На Екранот За Мобилни Игри

Game Shield

Заштитник На Екранот За Мобилни Игри Game Shield на Monifilm е заштитник на екранот со калено стакло 9H направен за ерата на мобилни уреди 5G. Оптимизиран е за интензивно и продолжено гледање на екранот со ултра мазност на екранот со грубост од само 0,08 микрометри за корисникот да лизга и допира со оптимална брзина и прецизност, што го прави идеален за мобилни игри и забава. Тој, исто така, обезбедува 92,5 проценти јасност на екранот со пропустливост на екранот со нула црвено блескаво и други карактеристики за заштита на очите, како што се анти сино светло и анти-отсјај за удобност при гледање долго време. Game Shield може да се направи и за Apple iPhone и за телефони со Android.

Тркач Медали

Riga marathon 2020

Тркач Медали 30-годишниот медал на меѓународниот маратонски курс во Рига има симболична форма што ги поврзува двата моста. Бесконечно континуираната слика претставена со 3D заоблената површина е дизајнирана во пет големини според километражата на медалот, како што се целосен маратон и полумаратон. Финишот е мат бронзен, а на задната страна на медалот е изгравирано името на турнирот и километражата. Лентата е составена од боите на градот Рига, со градации и традиционални летонски дезени во современи дезени.

Програма За Дизајн Настани

Russian Design Pavilion

Програма За Дизајн Настани изложби, конкурси за дизајн, работилници, консултантски проекти за дизајн и објавување проекти со цел промовирање на руски дизајнери и брендови во странство. Нашите активности ги стимулираат дизајнерите кои зборуваат руски јазик да ги усовршат своите знаења и вештини преку меѓународни проекти и ќе им помогнат да ја разберат нивната улога во заедницата за дизајн, како да ги промовираат и да ги направат своите производи конкурентни и да создадат вистински иновации.

Едукативна И Обука Алатка

Corporate Mandala

Едукативна И Обука Алатка Корпоративната мандала е сосема нова алатка за обука и обука. Тоа е иновативна и уникатна интеграција на антички мандала принцип и корпоративен идентитет дизајниран за зајакнување на тимската работа и целокупните деловни перформанси. Покрај тоа, тоа е нов елемент на корпоративниот идентитет на компанијата. Корпоративната мандала е групна активност за тимска или индивидуална активност за менаџер. Тој е специјално дизајниран за одредена компанија и е обоен од тим или од поединец на слободен и интуитивен начин каде секој може да избере било која боја или поле.