Списание за дизајн
Списание за дизајн
Осветлување Структура

Tensegrity Space Frame

Осветлување Структура Светлината на рамката Tensegrity го користи принципот на „помалку за повеќе“ на RBFuller за производство на светлосна струја користејќи го само својот извор на светлина и електричната жица. Tensegrity станува структурно средство со кое обајцата работат меѓусебно во компресија и напнатост за да произведат навидум дисконтинуирано поле на светлина дефинирано само со неговата структурна логика. Неговата приспособливост и економичноста на производството зборуваат за стока на бесконечна конфигурација чија светлечка форма благодатно се спротивставува на повлекувањето на гравитацијата со едноставност што ја потврдува парадигмата на нашата епоха: Да се постигне повеќе додека се користи помалку.

Конвертибилен Уред За Образование

Pupil 108

Конвертибилен Уред За Образование Ученик 108: Најприфатливиот уред за конвертирање на Windows 8 за образование. Нов интерфејс и целосно ново искуство во учењето. Ученик 108 ги разгледува светот на таблетите и лаптопите, префрлајќи се меѓу двајцата, за подобрен учинок во образованието. Виндоус 8 отвора нови можности за учење, дозволувајќи им на студентите да ја искористат целата предност на функцијата на екранот на допир и безброј апликации. Дел од решенијата за едукација на Intel®, Ученик 108 е најприфатливото и соодветно решение за училници низ целиот свет.

Трпезариска Маса

Chromosome X

Трпезариска Маса Трпезариска маса дизајнирана да обезбеди седење за осум лица, кои комуницираат во аранжман со стрела. Врвот е апстрактен Х, изработен од две различни парчиња нагласени со длабока линија, додека истата апстрактна X се рефлектира на подот со основната структура. Белата структура е направена од три различни парчиња за лесно склопување и транспорт. Покрај тоа, контрастот на тиково дрво од горе и бело за основата беше избран за да го осветли долниот дел давајќи поголем акцент на неправилно обликуваниот врв, со што се обезбеди навестување за различна интеракција на корисниците.

Отстранлив Уред За Едукација

Unite 401

Отстранлив Уред За Едукација Обединете 401: Совршено дуо за образование. Ајде да зборуваме за тимска работа. Со неверојатно разноврсен дизајн 2-во-1, Обединете 401 е идеален студентски уред за заедничко опкружување за учење. Комбинацијата на таблета и тетратка обезбедува најмоќно решение за едукација на мобилни телефони, кое е овластено од безбеден дизајн со услуги од најниска цена.

Ламба

Capsule Lamp

Ламба Светилката првично беше дизајнирана за марка за облека за деца. Инспирацијата доаѓа од капсулни играчки што децата ги добиваат од машини за вендинг што обично се наоѓаат на продавниците. Гледајќи нагоре во ламбата, може да се види еден куп шарени играчки со капсули, секоја носечка желба и задоволство што ја будат нечија младешка душа. Бројот на капсули може да се прилагоди и содржината да се замени како што сакате. Од секојдневните ситници до специјални украси, секој предмет што ќе го ставите во капсулите станува уникатен наратив на свој, со што се кристализира вашиот живот и состојба на умот во одредено време.

Килим

Folded Tones

Килим Килимите се својствено рамни, целта беше да се оспори овој едноставен факт. Илузијата на тродимензионалност се постигнува со само три бои. Разновидноста на тонови и длабочината на килим зависи од ширината и густината на лентите, отколку од големата палета на бои што може да тегла со посебен простор, со што се овозможува флексибилна употреба. Од горе или далеку, килим наликува на преклопен лист. Меѓутоа, додека седите или лежите на тоа, илузијата на наборите можеби не е осетлива. Ова доведува до употреба на едноставни повторувачки линии што можат да се уживаат како апстрактна шема близу.