Списание за дизајн
Списание за дизајн
Инвалидска Количка

Ancer Dynamic

Инвалидска Количка Анцер, креветскиот столб што спречува инвалидска количка, се фокусира не само на флуидноста на неговите движења, туку и на удобноста на пациентот, особено на оние што ја користат подолг временски период. Иновативниот дизајн заедно со динамичното воздушно перниче вградено во перничето на седиштата и рачката што може да се ротира, го разликува од редовната инвалидска количка. Со многу вложени напори, дизајнот на инвалидската количка беше завршен и се покажа како да помогне во спречувањето на леглата. Решението и принципите на дизајнирање се засноваат на резултатите собрани од корисниците на инвалидска количка, што доведува до автентично корисничко искуство.

3Д Анимација

Alignment to Air

3Д Анимација Што се однесува до креативната анимација со букви, Jinин започнал со азбуката А. И, кога станува збор за концептниот чекор, тој се обидел да види поинтензивни расположенија што се одразуваат на неговата филозофија која е прилично активна, но истовремено и организирана. По патот, тој наиде на спротивставени зборови темелно залагајќи се за неговата идеја на некој начин, како што е усогласување со воздухот, што е насловот на овој проект. Имајќи го тоа предвид, анимацијата претставува попрецизни и деликатни моменти на првиот збор. Од друга страна, ова завршува со прилично флексибилна и лабава вибратура за да се манифестира последната буква.

Веб Дизајн И Ux

Si Me Quiero

Веб Дизајн И Ux Веб-страницата Sí, Me Quiero е простор што помага да се биде сам. За спроведување на проектот, требаше да се спроведат интервјуа и да се истражи социјалниот и културниот контекст во однос на жените; нејзината проекција во општеството и со себе. Беше заклучено дека мрежата ќе биде придружба и ќе се спроведува со пристап да се помогне да се сакаме себеси. Во дизајнот се рефлектира едноставност со неутрални тонови со употреба на црвени контрасти за да се привлече вниманието кон одредени активности, бои на марката на книгата објавени од клиентот. Инспирацијата потекнува од конструктивистичката уметност.

Дизајнот На Етикетата За Вино

314 Pi

Дизајнот На Етикетата За Вино Експериментирањето со дегустација на вино е бесконечен процес кој води кон нови патеки и дивергентни ароми. Бесконечната секвенца на пи, ирационалниот број со бесконечни decimals без да се знае последната од нив беше инспирација за името на овие вина без сулфити. Дизајнот има за цел да ги стави карактеристиките на 3,14 вински серии во центарот на вниманието, наместо да ги крие меѓу слики или графики. Следејќи го минималистичкиот и едноставен пристап, етикетата ги прикажува само реалните карактеристики на овие природни вина бидејќи може да се набудуваат во тетратката на Енологот.

Енергетското Активирање На Мостовите

Solar Skywalks

Енергетското Активирање На Мостовите Митрополиите во светот - како Пекинг - имаат голем број песни што минуваат низ зафатените сообраќајни артерии. Тие честопати се неатрактивни, го намалуваат целокупниот урбан впечаток. Идејата на дизајнерите за обложување на нозете со естетски, PV модули што создаваат моќност и нивно претворање во атрактивни места во градот не само што е одржлива, туку создава скулпторска разноликост која станува град за око во градскиот пејзаж. Станици за полнење со е-автомобили или Е-велосипед под патеки, ја користат сончевата енергија директно на лице место.

Книгата

ZhuZi Art

Книгата Серија изданија на книги за собраните дела на традиционалната кинеска калиграфија и сликарство ги објавува Музејот на уметност Нанџинг uzузи. Со својата долга историја и елегантна техника, традиционалните кинески слики и калиграфија се скапоцени за нивната високо уметничка и практична привлечност. При дизајнирање на колекцијата, беа користени апстрактни форми, бои и линии за да се создаде конзистентна сензуалност и да се потенцира празниот простор во скицата. Без напор се совпаѓа со уметниците во традиционалното стилови на сликарството и калиграфијата.