Списание за дизајн
Списание за дизајн
Внатрешен Дизајн

Corner Paradise

Внатрешен Дизајн Со оглед на тоа што локацијата се наоѓа на аголно земјиште во градот густ со сообраќај, како може да најде спокојство во бучното соседство додека ги одржува придобивките од подот, просторната практичност и архитектонската естетика? Ова прашање го направи дизајнот доста предизвикувачки на почетокот. За во голема мера да ја зголеми приватноста на живеалиштето и да одржува добро осветлување, вентилација и услови за длабочина на теренот, дизајнерот даде храбар предлог, да се изгради внатрешен пејзаж. Односно, да се изгради зграда на три ката кубни и да се преместат предните и задните дворови во атриумот , да се создаде зеленило и воден пејзаж.

Станбена Куќа

Oberbayern

Станбена Куќа Дизајнерот верува дека длабочината и значењето на просторот живеат во одржливоста што произлегува од единството на меѓусебно поврзани и зависни човекот, просторот и околината; оттука со огромни оригинални материјали и рециклиран отпад, концептот е материјализиран во дизајнерското студио, комбинација од дом и канцеларија, за дизајнерски стил на коегзистирање со околината.

Концептуалната Изложба

Muse

Концептуалната Изложба Muse е експериментален дизајнерски проект кој ја проучува музичката перцепција на човекот преку три инсталациски искуства кои обезбедуваат различни начини за доживување музика. Првиот е чисто сензационален со користење на термоактивен материјал, а вториот ја прикажува декодираната перцепција на музичката просторност. Последниот е превод помеѓу музичката нотација и визуелните форми. Луѓето се охрабруваат да комуницираат со инсталациите и визуелно да ја истражуваат музиката со сопствена перцепција. Главната порака е дека дизајнерите треба да бидат свесни за тоа како перцепцијата влијае на нив во пракса.

Идентитетот На Брендот

Math Alive

Идентитетот На Брендот Динамичките графички мотиви го збогатуваат ефектот на учење на математиката во комбинираната средина за учење. Параболичните графикони од математиката го инспирираа дизајнот на логото. Буквите А и V се поврзани со континуирана линија, демонстрирајќи ја интеракцијата помеѓу воспитувач и ученик. Ја пренесува пораката дека Math Alive ги насочува корисниците да станат љубезни деца во математиката. Клучните визуелни слики ја претставуваат трансформацијата на апстрактните математички концепти во тридимензионални графики. Предизвикот беше да се балансира забавното и привлечно поставување за целната публика со професионализмот како бренд за едукативна технологија.

Колекцијата На Накит

Biroi

Колекцијата На Накит Biroi е 3D печатена серија накит која е инспирирана од легендарниот феникс на небото, кој се фрла во пламенот и повторно се раѓа од сопствената пепел. Динамичните линии што ја формираат структурата и шаблонот Воронои распространети на површината го симболизираат фениксот што оживува од запалените пламени и лета кон небото. Моделот ја менува големината за да тече по површината давајќи чувство на динамика на структурата. Дизајнот, кој сам по себе покажува присуство на скулптура, му дава храброст на носителот да направи чекор напред со исцртување на нивната уникатност.

Уметноста

Supplement of Original

Уметноста Белите вени во речните камења доведуваат до случајни обрасци на површините. Изборот на одредени речни камења и нивното распоредување ги трансформира овие обрасци во симболи, во форма на латински букви. Така се создаваат зборовите и речениците кога камењата се во вистинската позиција еден до друг. Јазикот и комуникацијата се појавуваат и нивните знаци стануваат додаток на она што е веќе таму.