Списание за дизајн
Списание за дизајн
Јавниот Плоштад

Brieven Piazza

Јавниот Плоштад Инспирацијата која стои зад овој дизајн е наклонетоста кон едноставноста и увидот на Мондријанска апстракција и симболика со допир на лик и автентичност, означен во историската калиграфија на плоштадот Куфик. Овој дизајн е манифестација на кохерентна фузија помеѓу стиловите кои се залагаат за пораката дека постои можност за мешање на различно навидум контрадикторен стил во однос на набудување на голо око, додека при копање длабоко во филозофијата зад нив би имало сличности што би резултирале во кохерентно уметничко дело кое е привлечен над очигледното разбирање.

Агенција За Недвижнини

The Float

Агенција За Недвижнини Ние дизајнираме архитектура, ентериер и пејзаж во овој проект. Случајот е „Агенција за недвижнини“, името на имотот е „Скала вила“, па затоа сфатете го концептот со ваков случај на случај како почетна точка. И проектот се наоѓа во центарот на градот Xiamen, условите околу основата се неповолни, има стари станови и градилиште, спротивно е училиште, нема опкружено пејзаж. На крајот, со концептот на [Float], повлечете го продажниот центар до висина од 2 F и создадете сопствен пејзаж, багажник на ниво на оџаци, така што продажниот центар сака да лебди во вода, а посетителите да навлезат низ голем араж на езерцето, и низ приземјето на канцеларијата за продажба, одете до задните скали и одете до салата за продажба. Изградбата е челична конструкција, дизајнот на зградата и дизајнот на ентериер бараат интеграција и единство во техниката.

Куќата

Geometry Space

Куќата Овој проект е проект за вили кој се наоѓа во [SAC Beigan Hill International Arts Center] во предградијата на Шангај, има уметнички центар во заедницата, обезбедувајќи многу културни активности, вилата може да бидат канцеларија или студио или дома, во центарот на заедниците на скалисти има голема езерска подлога , овој модел е директно покрај езерото. Посебни карактеристики на зградата е затворен простор без никакви колони, што дава најголема варијабилност и креативност во дизајнот на просторот во затворен простор, но и заради слободата и варијабилноста на просторот, внатрешната структура, техниката на дизајнирање е попроменлива, проширливата геометрија создава внатрешен простор, исто така во согласност со креативните идеи што ги спроведува [Арт Центарот]. Видот на структурата и главното скалило на разделување се наоѓа во средината на внатрешниот простор, додека левата и десната страна се скали на разделување на ниво, така што вкупно пет различни простори за скали што го поврзуваат просторот.

Агенција За Недвижнини

The Ribbon

Агенција За Недвижнини Како што се „Танц на лента“, со отворена просторна скала, целокупниот простор е бел, искористете го концептот за објавување на мебел, обликувајте врска што се поврзува со просторот, најсебена е врската помеѓу wallидот и кабинетот, интегрирајте биро со таванот и земјата, разбијте дел со неправилна геометрија намерно, не само што покријте прекумерна количина на дефекти на зракот, туку и го прикажете модерниот вистински концепт, покажувајќи апстрактна идеја за лента во форма на крива преку рефлексија на светлина.

Центар За Продажба На Недвижнини

MIX C SALES CENTRE

Центар За Продажба На Недвижнини t е центар за продажба на недвижнини. Оригиналната архитектонска форма е стаклена квадратна кутија. Целокупниот дизајн на ентериер може да се види однадвор на зградата, а внатрешниот дизајн е тотално рефлектиран од издигнувањето на зградата. Постојат четири области на функции, област на мултимедијален дисплеј, област на прикажување на модели, преговори со софа за преговори и област за прикажување на материјали. Четирите функционални области изгледаат расфрлани и изолирани. Така, применивме панделка за да го поврземе целиот простор за да постигнеме два концепта на дизајнирање: 1. поврзување на функционерските области 2. Формирање на издигнување на зграда.

Деловна Зграда

FLOW LINE

Деловна Зграда Просторот на локацијата е неправилен и крив заради надворешниот wallид на зградата. Оттука, дизајнерот го применува концептот на линиите на проток во овој случај со надеж да создаде чувство за проток и конечно да се претвори во линиите што течат. Прво, го срушивме надворешниот ид во непосредна близина на јавниот коридор и применивме три функции на функција, користевме проток за да ги обиколиме трите области и линијата на проток е исто така влез кон надвор. Компанијата е поделена на пет оддели, а ние ги користиме пет реда за да ги претставуваме.