Списание за дизајн
Списание за дизајн
Салон За Коса

Vibrant

Салон За Коса Зафаќајќи ја суштината на ботаничката слика, небесната градина се создала низ целата патека, веднаш ги поздравува гостите да влезат под, движејќи се настрана од толпата, поздравувајќи ги од влезот. Погледнувајќи понатаму во вселената, стесниот распоред се протега нагоре со детални златни допири. Ботанските метафори се сè уште живописно изразени низ целата просторија, заменувајќи го вревата на вревата што доаѓа од улиците, и тука станува тајна градина.

Приватниот Престој

City Point

Приватниот Престој Дизајнерот бараше инспирации од урбан пејзаж. Пејзажот со бурен урбан простор беше „проширен“ на просторот за живеење, што го карактеризираше проектот по метрополитенска тема. Темните бои беа обележани со светлина за да создадат прекрасни визуелни ефекти и атмосфера. Со усвојување мозаик, слики и дигитални отпечатоци со високи згради, впечатокот за модерен град беше внесен во ентериерот. Дизајнерот вложи големи напори на просторно планирање, особено фокусиран на функционалност. Исходот беше стилски и луксузен дом кој беше доволно простран за да им служи на 7 лица.

Атриум

Sberbank Headquarters

Атриум Швајцарската канцеларија за архитектура Evolution Design во партнерство со руското студио за архитектура Т + Т архитекти дизајнираше простран мултифункционален атриум во новиот корпоративен штаб на Сбербанк во Москва. Дневната светлина преплавена во атриумски куќи разновидни кукарски места и кафе бар, при што суспендираната просторија за состаноци во суспендиран дијамант е во центарот на внатрешниот двор. Рефлексиите на огледалото, застаклената внатрешна фасада и употребата на растенија додаваат чувство на просторност и континуитет.

Дизајн На Канцеларија

Puls

Дизајн На Канцеларија Германската инженерска компанија Пулс се пресели во нови простории и ја искористи оваа можност за визуелизација и стимулирање на нова култура за соработка во рамките на компанијата. Новиот дизајн на канцеларијата води културна промена, при што тимови забележуваат значително зголемување на внатрешната комуникација, особено помеѓу истражувањето и развојот и другите оддели. Компанијата, исто така, забележа пораст на спонтани неформални состаноци, за кои се знае дека се еден од клучните индикатори за успех во иновациите во истражувањето и развојот.

Станбена Зграда

Flexhouse

Станбена Зграда Флексхаус е дом на едно семејство на езерото Цирих во Швајцарија. Изградена на предизвикувачка триаголна парцела земја, исцедена помеѓу железничката линија и локалниот пристапен пат, Флексхаус е резултат на надминување на многу архитектонски предизвици: ограничувачки гранични растојанија и волумен на зграда, триаголен облик на парцелата, ограничувања во однос на локалните прекугранични. Добиената зграда со широки wallsидови од стакло и бела фасада во форма на панделка е толку лесна и подвижна по изглед што потсетува на футуристички брод што пловел од езерото и се нашол природно место за пристаниште.

6280.ch Кукарски Центар

Novex Coworking

6280.ch Кукарски Центар Помеѓу планините и езерата во живописната Централна Швајцарија, центарот за придружба 6280 е како одговор на зголемената потреба за флексибилни и достапни работни места во руралните области на Швајцарија. Тој им нуди на локалните хонорарни преведувачи и на малите бизниси современ работен простор со ентериери кои инспирираат од местата букулистичко поставување и му оддаваат почит на своето индустриско минато, додека цврсто ја прифаќаат природата на работниот живот од 21 век.