Списание за дизајн
Списание за дизајн
Фотографиите За Насловната Страница На Списанијата

TimeFlies

Фотографиите За Насловната Страница На Списанијата Главната идеја беше да се истакне од масата на традиционални списанија за клиенти. Прво на сите, со помош на необичен капак. Предната корица на магазинот „TimeFlies“ за авиокомпанијата „Нордика“ се одликува со современ естонски дизајн, а насловот на списанието на насловната страна на секое издание е ракопис од авторот на претставеното дело. Современиот и минималистички дизајн на списанието опфаќа пренесува без дополнителни зборови креативност на новата авиокомпанија, привлечност на естонската природа и успех на младите естонски дизајнери.

Мијалник

Thalia

Мијалник Мијалник изгледа како пупка подготвена да цвета и да се наполни: толку цвета што е направено од вешто соединување на цврсто дрво ариш и тиково, суштина во горниот дел и другиот во долниот. Цврст и безбеден натпревар, обезбедувајќи посебен допир со елеганција и живост во боја со весело испреплетување на зрна со секогаш различни нијанси кои произведуваат уникатни мијалници. Убавината на овој предмет се карактеризира со својата асиметрија и хармонија со средба со различни форми и дрвена суштина.

Седиштето

Nippo Junction

Седиштето Седиштето на Нипо е изградено над повеќеслојна пресекот на градската инфраструктура, експресниот автопат и паркот. Нипо е водечка компанија во градежништвото на патиштата. Тие го дефинираат Мичи, што значи „улица“ на јапонски јазик, како основа на нивниот дизајн концепт како „она што ги поврзува различните компоненти“. Мичи ја поврзува зградата со урбаниот контекст и исто така ги поврзува индивидуалните работни места едни со други. Мичи беше подобрен за да создаде креативни врски и да го реализира Junction Place уникатното работно место можно само овде во Нипо.

Приватна Куќа

Bbq Area

Приватна Куќа Проектот за областа bbq е простор што овозможува готвење на отворено и повторно обединување на семејството. Во Чиле областа bbq обично се наоѓа далеку од куќата, но во овој проект таа е дел од куќата што ја обединува со градината со помош на големи светлечки виткачки прозорци што овозможуваат магијата на градинскиот простор да се влева во куќата. Четирите простори, природа, базен, јадење и готвење се обединети во уникатен дизајн.

Дигиталните Рецепти На Социјалните Медиуми

DIY Spice Blends by Chef Heidi

Дигиталните Рецепти На Социјалните Медиуми Unilever Food Solutions го задолжи жителот готвач Хајди Хекман (регионален готвач за купувачи, Кејптаун) да создаде 11 уникатни рецепти за мешавини на зачини користејќи го опсегот на зачини Робертсон. Како дел од кампањата „Наше патување, твоето откритие“, идејата беше да се создадат уникатни слики и дизајни користејќи ги овие состојки за забавна кампања на „Фејсбук“. Секоја недела уникатниот „Спајс мешавини“ на готвачот Хајди беше објавен како „Методи за порано“ на „Фејсбук платно“. Секој од овие рецепти е исто така достапен за преземање на iPad на веб-страницата UFS.com.

Осветлување И Звучен Систем

Luminous

Осветлување И Звучен Систем Сјајно дизајниран да понуди ергономско решение за осветлување и опкружувачки звучен систем во еден производ. Целта е да се создадат емоции што корисниците сакаат да ги чувствуваат и искористи комбинација на звук и светлина за да се постигне оваа цел. Звучниот систем развиен врз основа на рефлексија на звук и симулира 3Д опкружувачки звук во просторијата без потреба од жици и инсталирање на повеќе звучници околу тоа место. Како приврзок светло, Светлечки создава директно и индиректно осветлување. Овој систем на осветлување обезбедува мека, униформа и ниска контрастна светлина што спречува проблеми со сјајот и видот.

Дизајн на денот

Неверојатен дизајн. Добар дизајн. Најдобар дизајн.

Добрите дизајни создаваат вредност за општеството. Секојдневно имаме посебен проект за дизајн кој демонстрира совршеност во дизајнот. Денес, задоволни сме да покажеме наградуван дизајн што прави позитивна разлика. Секојдневно ќе прикажуваме поубави и инспиративни дизајни. Бидете сигурни дека да не посетувате секој ден за да уживате во нови производи за дизајн и проекти од најголемите дизајнери ширум светот.