Списание за дизајн
Списание за дизајн
Продажен Центар

Yango Poly Kuliang Hill

Продажен Центар Овој дизајн има за цел да истражи како да донесе воодушевено искуство на идиличен живот во приградските населби, што ги тера луѓето да водат добар живот и ги наведува луѓето да се движат кон ориенталното поетско живеалиште. Дизајнерот користи модерна и едноставна вештина за дизајн со природни и обични материјали. Фокусирајќи се на духот и занемарувајќи ја формата, дизајнот ги спојува елементите на пејзажот Зен и чајната култура, orубовните чувства на рибарите, чадорот со маслена хартија. Преку ракување со деталите, таа ги балансира функцијата и естетиката и го прави животот уметнички.

Вилата

Tranquil Dwelling

Вилата Дизајнот користи техники на дизајнирање на формална рамнотежа како аикс за да ја пренесе ориенталната уметничка концепција. Усвојува елементи на бамбус, орхидеи, цвет на слива и пејзаж. Едноставниот екран се формира со продолжување на обликот на бамбус преку одземање на бетонската форма и застанува таму каде што треба да застане. Распоредот на дневната соба и трпезаријата нагоре и надолу го дефинираат ограничувањето на просторот и го отелотворуваат ориенталниот простор што е редок и крпен. Околу темата за едноставно живеење и лесно патување, подвижните линии се јасни, тоа е нов обид за живеалиште на луѓето.

Брендирање На Салони За Убавина

Silk Royalty

Брендирање На Салони За Убавина Целта на процесот на брендирање е да го смести брендот во категоријата висока класа со поглед и чувство на прилагодување кон глобалните трендови за шминка и нега на кожата. Елегантен по својот ентериер и екстериер, нудејќи им на клиентите луксузен бегство да се повлечат за да се грижат за себе оставајќи ги обновените. Успешното комуницирање на искуството со потрошувачите беше вметнато во процесот на дизајнирање. Затоа, салонот Алхарир е развиен, изразувајќи женственост, визуелни елементи, раскошни бои и текстури со внимание на фините детали за да додадете поголема самодоверба и удобност.

Паметна Мелница За Кујна

FinaMill

Паметна Мелница За Кујна FinaMill е моќна мелница за кујни со зачини за зачини што може да се заменуваат и да се полнат. FinaMill е лесен начин да се подигне готвењето со смелиот вкус на свежо мелените зачини. Само пополнете ги мешките што може да се користат со суви зачини или билки, прицврстете мешунка и мелете ја точната количина на зачини што ви требаат со притискање на копче. Изменете ги мешунките зачини со само неколку кликања и продолжете да готвите. Тоа е единствената мелница за сите ваши зачини.

Стан

Nishisando Terrace

Стан Овој дом се состои од 4 трикатни куќи со помал волумен и стои на местото близу до средниот град. Кедровата решетка опкружена надвор од зградата ја штити приватноста и избегнува ограничување на деградацијата на телото на зградата поради директна сончева светлина. Дури и со едноставниот план на квадрат, спиралната 3Д-конструкција направена со поврзување на приватно градина на различно ниво, секоја просторија и сала за скали водат да го хранат обемот на оваа зграда максимум. Промената на фасадата на кедровски плочи и контролираните пропорции може да дозволат оваа зграда да биде органска и да се меша со моментално менување во градот.

Семеен Трговски Центар

Funlife Plaza

Семеен Трговски Центар Funlife Plaza е семеен центар за деца за слободно време и едукација. Има за цел да создаде коридор за тркачки автомобили за децата да возат со автомобили за време на родителските шопинг, куќа од дрво за деца што треба да внимаваат и да играат внатре, таванот „лего“ со скриено име на трговскиот центар за да ја инспирира детската фантазија. Едноставна бела позадина со црвена, жолта и сина боја, оставете им на децата да ја нацртаат и обојат на wallsидовите, подовите и тоалетот!

Дизајн интервју на денот

Интервјуа со светски познати дизајнери.

Прочитајте ги најновите интервјуа и разговори за дизајн, креативност и иновации помеѓу дизајнерскиот новинар и светски познати дизајнери, уметници и архитекти. Погледнете ги најновите проекти за дизајн и наградуваните дизајни од познати дизајнери, уметници, архитекти и иноватори. Откријте нови сознанија за креативност, иновации, уметност, дизајн и архитектура. Дознајте за процесите на дизајнирање на одлични дизајнери.