Списание за дизајн
Списание за дизајн
Прстен

Arch

Прстен Дизајнерот добива инспирација од обликот на лак структури и виножито. Два мотива - своден облик и форма на капка, се комбинираат за да се создаде единствена 3-димензионална форма. Со комбинирање на минимални линии и форми и користење едноставни и вообичаени мотиви, резултатот е едноставен и елегантен прстен, кој се прави храбар и разигран, обезбедувајќи простор за проток на енергија и ритам. Од различни агли се менува формата на прстенот - обликот на капка се гледа од предниот агол, обликот на лак се гледа од страничен агол, а крстот се гледа од горниот агол. Ова обезбедува стимулација за носителот.

Прстен

Touch

Прстен Со едноставен гест, акција на допир пренесува богати емоции. Преку прстенот на допир, дизајнерот има за цел да го пренесе ова топло и безобразно чувство со ладен и цврст метал. 2 криви се споени за да формираат прстен што сугерира 2 лица да држат рака. Прстенот го менува својот аспект кога неговата позиција се ротира на прстот и се гледа од различни агли. Кога поврзаните делови се поставени помеѓу прстите, прстенот се појавува или жолт или бел. Кога поврзаните делови се поставени на прстот, можете да уживате и во жолта и во бела боја заедно.

Ентериер Заеднички Области

Highpark Suites

Ентериер Заеднички Области Заедничките области на Highpark Suites ја истражуваат лесната интеграција на урбаниот стил на живот Gen-Y со зелено живеење, деловно работење, слободно време и заедница. Од лоби на ву-фактор, до скулптурирани небо, судни простории и забавни простории за состаноци, овие погодни области се наменети за жителите да ги користат како проширување на своите домови. Инспириран од безшесно затворено живеење на отворено, флексибилност, интерактивни моменти и палета на урбани бои и текстури, МИЛ Дизајн ги турна границите да создаде уникатна, одржлива и холистичка заедница каде што секој простор ги има предвид жителите и тропската околина

Книжарница, Трговски Центар

Jiuwu Culture City , Shenyang

Книжарница, Трговски Центар Јато Дизајн имал задача да ја претвори традиционалната книжарница во динамичен, повеќе-употреба простор - да биде не само трговски центар, туку и културен центар за настани инспирирани од книги и многу повеќе. Централизацијата е „херој“ простор каде посетителите се преселуваат во полесна околина облечена во дрва, подобрена со драматични дизајни. Коконите во облик на фенер, висат од таванот, додека скалите служат како комунални простори што ги охрабруваат посетителите да остануваат и да читаат додека седат на скалите.

Постер

Cells

Постер На 19 јули 2017 година, ПИИ изгради мала зграда во Мелбурн, Австралија. Тоа е мал замок собран од 761 компонента, и тие го именуваа & quot; sелии & quot ;. Јазлите се дизајнирани како рачен свртен тенон и исправен тенон, што е сумирано како & quot; Источен тенон & засилувач; West Mortise & quot ;. Findе ги најдете нивните производи, вклучувајќи променливи полици, лавици за студирање и чевли, итн., Сите се распаднати и повторно споени во организмот. И тогаш, ќе ја почувствувате нивната желба да растат слободно.

Хотелски Ентериер

Stories Container

Хотелски Ентериер Контејнерот носи товар до места. Хотелот нуди места за одмор за патниците. Преодно место за одмор е она што тие го имаат заедничко. Затоа користете го „садот“ како концепт на хотел. Хотелот не е само место за одмор, туку и простор со личност. Секоја соба има свој израз и личност. Затоа, создадете осум различни апартмани како следново: Зафатете се, Еволв, ВабиСаби, Блесок Цвет, Пантоне, Фантазија, Патување и Балерина. Стабилната куќа не е само место за одмор, туку и станица за снабдување за вашиот дух.