Списание за дизајн
Списание за дизајн
Столицата

Ane

Столицата Столицата Ане има цврсти дрвени плочи од дрво кои се чини дека лебдат хармонично, но независно од дрвените нозе, над челичната рамка. Дизајнерот наведува дека седиштето, рачно изработено во сертифицирано еколошко дрво, е формирано преку единствена употреба на повеќе парчиња од една форма на дрво позиционирани и исечени на динамичен начин. Кога седите на столицата, мало покачување на аголот на задниот дел и аглите на превртување на страните се завршени на начин што обезбедува природна, удобна положба за седење. Столицата на Ан има само точен степен на сложеност за да создаде елегантна завршница.

Пакет За Чај

Seven Tea House

Пакет За Чај Чај сала бренд, преземајќи ја сликата на истурање и распрскувачки чај слободно и лежерно, концептот на чај за производство на чај, силен или слаб, трансформирајќи непредвидливо, како елемент на чајното сликање при дегустација на чајот. Обичниот шарм на земање чај како мастило и употреба на прст како пенкало, скицирајќи го експанзивниот ум на семејството чај сала, кој е полн со пејзажот. Оригиналниот дизајн на пакетот пренесува пријатна атмосфера, изразувајќи го пријатното време на живеење на животот со чај.

Промоција На Брендот

Project Yellow

Промоција На Брендот Project Yellow е сеопфатен уметнички проект кој го конструира визуелниот концепт на Сè што е жолто. Според клучната визија, ќе се направат големи екрани на отворено во различни градови, а истовремено ќе се произведуваат низа културни и креативни деривати. Како визуелна IP, Project Yellow има привлечна визуелна слика и енергична шема на бои за да формира унифициран клучен вид, што ги прави луѓето незаборавни. Погоден за широко распространето он-лајн и офлајн промоција и излез на визуелни деривати, тој е единствен проект за дизајн.

Визуелна Ip Дизајн

Project Yellow

Визуелна Ip Дизајн Project Yellow е сеопфатен уметнички проект кој го конструира визуелниот концепт на Сè што е жолто. Според клучната визија, ќе се направат големи екрани на отворено во различни градови, а истовремено ќе се произведуваат низа културни и креативни деривати. Како визуелна IP, Project Yellow има привлечна визуелна слика и енергична шема на бои за да формира унифициран клучен вид, што ги прави луѓето незаборавни. Погоден за широко распространето он-лајн и офлајн промоција и излез на визуелни деривати, тој е единствен проект за дизајн.

Внатрешен Дизајн

Gray and Gold

Внатрешен Дизајн Сивата боја се смета за досадна. Но, денес оваа боја е една од главите во стилови како мансарда, минимализам и hi-tech. Греј е боја на претпочитање за приватноста, некој мир и одмор. Најмногу ги поканува оние, кои работат со луѓе или се занимаваат со когнитивни барања, како општа боја на ентериер. Wallsидовите, таванот, мебелот, завесите и подовите се сиви. Нијанси и заситеност на сивата боја се различни. Златото го додадоа дополнителни детали и додатоци. Тој е акцентиран од рамката за слики.

Редизајнирањето На Идентитетот На Брендот

InterBrasil

Редизајнирањето На Идентитетот На Брендот Инспирацијата за преиспитување и редизајн на марката беа промените во модернизацијата и интеграцијата во културата на компанијата. Дизајнот на срцето повеќе не може да биде надворешен од марката, инспирирајќи партнерство и внатрешно со вработените, но и со клиентите. Интегрирана унија помеѓу придобивките, посветеноста и квалитетот на услугата. Од формата до боите, новиот дизајн го интегрираше срцето во Б и здравствениот крст во Т. Двата збора споени во средина правејќи го логото да изгледа како еден збор, еден симбол, обединувајќи ги Р и Б во срцето.