Списание за дизајн
Списание за дизајн
Пенливо Вино И Пакет

Il Mosnel QdE 2012

Пенливо Вино И Пакет Исто како што Исејското Езеро се распрскува на бреговите на Франциакорта, така и пенливо вино ги брише страните на чашата. Концептот е графичка преработка на обликот на езерото и ја изразува целата моќност на шише Резерва што се влева во кристално стакло. Елегантна и жива етикета, избалансирана во својата графика и бои, е смел решение со транспарентно полипропилен и целосно топло печатење на златни фолии за да даде нови сензации. Истурањето на виното е подвлечено на кутијата, каде што графиките се обвиткуваат околу пакувањето: едноставно и влијателно составено од два елементи „slive et tiroir“.

Име на проектот : Il Mosnel QdE 2012, Име на дизајнерите : Laura Ferrario, Име на клиентот : FERRARIODESIGN.

Il Mosnel QdE 2012 Пенливо Вино И Пакет

Овој исклучителен дизајн е добитник на наградата за платина за дизајн во натпревар за играчки, игри и производи за хоби. Дефинитивно треба да го видите портфолиото за дизајнери на платинести наградувани дизајнери за да откриете многу други нови, иновативни, оригинални и креативни дела за дизајнирање игри, игри и хоби.

Дизајн на денот

Неверојатен дизајн. Добар дизајн. Најдобар дизајн.

Добрите дизајни создаваат вредност за општеството. Секојдневно имаме посебен проект за дизајн кој демонстрира совршеност во дизајнот. Денес, задоволни сме да покажеме наградуван дизајн што прави позитивна разлика. Секојдневно ќе прикажуваме поубави и инспиративни дизајни. Бидете сигурни дека да не посетувате секој ден за да уживате во нови производи за дизајн и проекти од најголемите дизајнери ширум светот.