Списание за дизајн
Списание за дизајн
Ресторанот И Продавницата Во Udon

Inami Koro

Ресторанот И Продавницата Во Udon Како може архитектурата да претставува кулинарски концепт? The Edge of the Wood е обид да се одговори на ова прашање. Инами Коро го открива традиционалното јапонско јадење Удон додека ги одржува вообичаените техники за подготовка. Новата зграда го отсликува нивниот пристап со ревизија на традиционалните јапонски дрвени конструкции. Сите контурни линии кои ја изразуваат формата на зградата беа поедноставени. Ова ја вклучува стаклената рамка скриена во тенките дрвени столбови, наклонот на покривот и таванот се ротира, а рабовите на вертикалните wallsидови се изразуваат со една линија.

Аптека

The Cutting Edge

Аптека Пресечениот раб е аптека за дистрибуција поврзана со соседната општа болница Даичи во градот Химеји, Јапонија. Во овој вид аптеки, клиентот нема директен пристап до производите како во типот на малопродажба; наместо неговите лекови, фармацевтот ќе ги подготви во задниот двор, откако ќе достави лекарска рецепт. Оваа нова зграда е дизајнирана да ја промовира сликата на болницата со воведување на високо-технолошка остра слика во согласност со напредната медицинска технологија. Резултира во бел минималистички, но целосно функционален простор.

Кинескиот Ресторан

Pekin Kaku

Кинескиот Ресторан Новата реновирање на ресторанот „Пеки-каку“ нуди стилско реинтепретирање на она што би можело да биде ресторанот во стилот на Пекинг, отфрлајќи го традиционалниот обилно украсен дизајн во корист на поедноставена архитектоника. На таванот се карактеризира со црвена Аурора создадена со употреба на долги жици од 80 метри, а theидовите се третираат во традиционални темни тули од Шангај. Културните елементи од милениумското кинеско наследство, вклучително и воините од теракоти, црвениот зајак и кинеската керамика, беа истакнати во минималистички приказ, обезбедувајќи контрастен пристап кон украсните елементи.

Јапонски Ресторан

Moritomi

Јапонски Ресторан Преселбата на Моритоми, ресторан кој нуди јапонска кујна, веднаш до светското наследство Химејски замок ги истражува односите помеѓу материјалноста, формата и традиционалното толкување на архитектоника. Новиот простор се обидува да ја репродуцира шемата на утврдувања на замокот во разни материјали, вклучувајќи груби и полирани камења, челик обложен со црн оксид и душеци од татами. Подот направен во чакали обложени со мала смола претставува јазол на замокот. Две бои, бела и црна, течат како вода однадвор, и преминуваат на дрвената решетка украсена влезна врата, до салата за прием.

Јавна Скулптура

Bubble Forest

Јавна Скулптура Меур шума е јавна скулптура направена од не'рѓосувачки челик отпорен на киселина. Осветлен е со програмабилни RGB LED светилки кои овозможуваат скулптурата да претрпи спектакуларна метаморфоза кога заоѓа сонцето. Создаден е како одраз на способноста на растенијата да произведуваат кислород. Насловната шума се состои од 18 челични стебла / стебла кои завршуваат со круни во форма на сферични конструкции што претставуваат единечен воздушен меур. Меур шума се однесува на копнената флора, како и на онаа позната од дното на езерата, морињата и океаните

Семејната Резиденција

Sleeve House

Семејната Резиденција Овој вистински уникатен дом беше дизајниран од истакна архитектот и научник Адам Дејм и неодамна го освои второто место на натпреварот Американско-архитекти „US Building of the Year“. Домот со 3-BR / 2,5 бањи се наоѓа на отворени, тркалачки ливади, во амбиент што овозможува приватност, како и драматични долини и планински погледи. Колку и да е енигматично колку што е практично, структурата е замислена дијаграмско како два тома што се вклопуваат во ракав. Одржливата изворирана јаглена фасада од дрво му дава на куќата груба, исушена текстура, современо реинтепретирање на стари штала во долината Хадсон.