Списание за дизајн
Списание за дизајн
Климатик

Midea Sensia HW

Климатик Midea Sensia промовира квалитетен живот и иновативен начин за изложување на предметот на декорација. Покрај ефикасноста на протокот на воздухот и тишината, таа ја претставува иновативната табла за допир што овозможува пристап до функциите и боите и интензитетот на гром. Терапијата во боја што помага во анти-стресниот процес, ги третира иновативните производи на двата начина, благосостојбата и естетиката. Покрај различната естетика, нејзините форми го интегрираат домашниот ентериер и со елеганцијата и со стилот, вреднувајќи ја куќата со индиректна светлина.

Биро

Duoo

Биро Дују-биро е желба да се изрази карактер преку минимализмот на формите. Неговите тенки хоризонтални линии и аголни метални нозе создаваат моќна визуелна слика. Горната полица ви овозможува да поставите канцелариски материјал, така што тоа не се вознемирува при работа. Скриената лента на површината за уреди за поврзување одржува чиста естетика. Табелата, изработена од природна фурнир носи топлина на природната текстура на дрво. Масата одржува беспрекорна рамнотежа, благодарение на хармонично избраните материјали, функционалност и практичност комбинирани со естетика на редовни и строги форми.

Домашна Машина За Тестенини

Hidro Mamma Mia

Домашна Машина За Тестенини Хидро Мама Миа е социо-културен спас преку италијанската гастрономија. Екстремно лесен за употреба, тој е лесен и компактен, лесен за складирање и транспорт. Овозможува безбедна висока продуктивност, обезбедувајќи пријатно искуство за готвење на семејството во интеракцијата меѓу животот и пријателите. Моторот е тотално интегриран во комплетот на менувачот, нуди моќ, стабилна и безбедна употреба, обезбедува исто така лесно чистење и поддршка. Сече тесто со различна дебелина, можејќи да подготви најразлични јадења: тестенини, тестенини, лазања, леб, тесто, пица и многу повеќе.

Хиперкар

Brescia Hommage

Хиперкар Во време на високо-технолошки сите дигитални гаџети, плошноста на екраните на допир и рационалното возило со еден волумен, проектот „Бреша Хомеџ“ е стара училишна студија за хиперкарен дизајн со два седишта, предвидена како прослава до ера во која елегантна едноставност, материјалност со висок допир и сл. сурова моќ, чиста убавина и директна врска помеѓу човекот и машината беа правилото на играта. Време кога храбри и генијални луѓе како самиот Еторе Бугати создадоа мобилни уреди што го воодушевија светот.

Базени

Termalija Family Wellness

Базени Termalija Family Wellness е последниот во низата проекти што Енота ги има изградено во Терме Олимија во последните петнаесет години и ја заклучува целосната трансформација на спа-комплексот. Гледано од далечина, формата, бојата и обемот на новата кластеризирана структура на тетраетални волумени е продолжение на кластерот на околните рурални згради, визуелно се протега во срцето на комплексот. Новиот покрив делува како голема летна сенка и не узурпира некој од скапоцените надворешни простори.

Автоматска Машина За Соковник

Toromac

Автоматска Машина За Соковник Торомакот е специјално дизајниран со моќен изглед за да донесе нов начин на конзумирање на свежо исцеден сок од портокал. Направено за максимално вадење сок, е наменето за ресторани, кафетерии и супермаркети и неговиот врвен дизајн овозможува пријателско искуство со вкус, здравје и хигиена. Има иновативен систем кој го намалува овошјето вертикално и ги стиснува половините со ротирачки притисок. Ова значи дека максималната изведба се постигнува без да се притисне или да се допре школка.