Списание за дизајн
Списание за дизајн
Колекцијата На Женска Облека

Macaroni Club

Колекцијата На Женска Облека Колекцијата „Макарони клуб“ е инспирирана од макароните од средината на 18 век, поврзувајќи ги со денешните луѓе зависни од лого. Макарони беше термин за мажи кои ги надминаа обичните граници на модата во Лондон. Тие беа манија со лого од 18 век. Оваа колекција има за цел да ја покаже моќта на логото од минатото до денес и го создава клубот Макарони како бренд сам по себе. Деталите за дизајнот се инспирирани од костумите на Макарони во 1770 година, а сегашниот моден тренд со екстремни тома и должина.

Веб-Страницата

Tailor Made Fragrance

Веб-Страницата Tailor Made Fragrance е роден од искуство на италијанска компанија специјализирана за развој и производство на примарна амбалажа за мириси, нега на кожата, козметички бои и домашни мириси. Улогата на Webgriffe беше да ја поддржи клиентската деловна стратегија со дизајнирање на решение кое ја фаворизира брендската свест и започнувањето на новата деловна единица фокусирана на корисниците да ги создадат своите уникатни и целосно прилагодени парфеми, први чекор на широк процес на индустриски раст и сегментација на понудата Б2Б.

Контролата На Квалитетот На Воздухот

Midea Sensia AQC

Контролата На Квалитетот На Воздухот Midea Sensia AQC е интелигентен хибрид кој го интегрира домашниот ентериер и со елеганцијата и со стилот. Донесува хуманизирана технологија и иновација преку функции, контролирајќи ја температурата и прочистувањето на квалитетот на воздухот со осветлување и вазна во декор на просторијата. Благосостојбата пристигнува преку технологија на сензори што можат да ја прочитаат околината и да ја задржат локалната температура и влажност стабилна, според претходното поставување, направено од MideaApp.

Автономниот Мобилен Робот

Pharmy

Автономниот Мобилен Робот Автономен робот за навигација за болничка логистика. Тоа е систем на услуги на производи за вршење безбедна ефикасна испорака, намалувајќи ги шансите на здравствениот професионалец да бидат изложени да се разболат, да ги ограничи пандемичните заболувања помеѓу болничкиот персонал и пациентите (COVID-19 или H1N1). Дизајнот помага да се справиме со испораките во болниците со лесен пристап и безбедност, користејќи некомплицирана интеракција со корисници преку пријателска технологија. Роботските единици имаат можност автономно да се преселат во затворено опкружување и да имаат синхронизиран проток со слични единици, со можност за роботска тимска работа.

Станбени

Shkrub

Станбени Куќата на Шкраб се појави од loveубов и од loveубов - coupleубовна двојка со три деца. ДНК на куќата ги вклучува структурните естетски принципи кои наоѓаат инспирација во украинската историја и култура инспирирани од јапонската мудрост. Елементот на земјата како материјал се чувствува себеси во структурните аспекти на домот, како што е оригиналниот крошен покрив и во прекрасните и густи текстурирани глинени идови. Идејата да се оддаде почит, како основачко место, може да се почувствува низ целиот дом, како деликатна нишка за водење.

Паметен Арома Дифузор

Theunique

Паметен Арома Дифузор Агарвуд е ретка и скапа. Неговата арома може да се добие само од горење или вадење, што се користи во затворен простор и е овозможено од малку корисници. За да се надминат овие ограничувања, паметниот дифузор со арома и природните рачно изработени таблети агарвуд се создаваат по 3-годишни напори со над 60 дизајни, 10 прототипови и 200 експерименти. Демонстрира нов можен деловен модел и користејќи контекст за индустријата за аграрво. Корисниците можат едноставно да вметнат дифузор во внатрешноста на автомобил, да го прилагодат времето, густината и разновидноста на арома со леснотија и да уживаат во потопната ароматерапија каде и да одат и кога и да возат.