Списание за дизајн
Списание за дизајн
Дигитална Трансформација

Tigi

Дигитална Трансформација Еден од најпознатите иконични ентитети во модата на косата е да се преземе храбар чекор во дигиталната релевантност. Повторен развој на пакетите Professional dot com и Tigi Color Copyright беше управувано со комбинирање на содржина од алтернатива, креирана од уметниците, вклученост на современи фотографи и сепак невидени дизајнерски изрази во дигитална. Ситни, но остри контрасти помеѓу техниките и занаетчиството. Конечно водејќи го Тиги преку здрав чекор-по-чекор пристап кон вистинска дигитална трансформација од 0 до 100.

Кампања За Свесност И Рекламирање

O3JECT

Кампања За Свесност И Рекламирање Бидејќи приватниот простор ќе стане вреден ресурс во иднина, зголемената потреба за дефинирање и дизајнирање на оваа просторија е прашање од важност во денешно време. O3JECT е посветена на производство и рекламирање на простор кој е докажан од славина како естетски привлечен потсетник за непозната иднина. Рачна изработена, затворена и спроводлива коцка, изградена според принципот на Фарадејскиот кафез, ја отелотворува иконичната материјализација на навидум утописка просторија, рекламирана преку сеопфатен дизајн на кампањата.

Проект За Типографија

Reflexio

Проект За Типографија Експериментален типографски проект кој комбинира рефлексија на огледало со хартиени букви исечени од една од нејзините оски. Резултатите се во модуларни композиции кои некогаш се фотографирале предлагаат 3Д слики. Проектот користи магија и визуелна противречност за транзит од дигитален јазик во аналоген свет. Изградбата на буквите на огледало создава нови реалности со рефлексија, кои не се ниту вистина ниту лага.

Корпоративниот Идентитет

Yanolja

Корпоративниот Идентитет Јаноjaа е основана во Сеул бр.1 платформа за информации за патувања што значи „Еј, ајде да играме“ на корејски јазик. Логопот е дизајниран со фонт san-serif со цел да се изрази едноставен, практичен впечаток. Со употреба на букви со мали букви, таа може да донесе разиграна и ритмичка слика во споредба со применувањето на смело горниот случај. Просторот помеѓу секоја буква е исклучително ревидиран за да се избегне оптичка илузија и се зголеми читливоста дури и во мала големина на логот. Внимателно избравме живописни и светли неонски бои и користевме комплементарни комбинации за да испорачаме исклучително забавни и појавувачки слики.

Книга За Земјоделство

Archives

Книга За Земјоделство Книгата е категоризирана за земјоделство, егзистенција на луѓе, земјоделство и странични, земјоделски финансии и земјоделска политика. Преку категоризиран дизајн, книгата е поголема грижа за естетската побарувачка на луѓето. За да бидеме поблиску до датотеката, дизајниран е целосен прилог на книгата. Читателите можат да ја отворат книгата само откако ќе ја раскинат. Оваа вклученост им дозволува на читателите да го искусат процесот на отворање датотека. Покрај тоа, некои стари и убави земјоделски симболи, како што се Суджоу код, некои типографија и слики што се користат во посебни возрасти. Тие беа рекомбинација и беа наведени во насловната книга.

Брендирање

Co-Creation! Camp

Брендирање Ова е лого дизајн и брендирање за настанот „Co-Creation! Camp“, за кој луѓето зборуваат за локална ревитализација за иднината. Јапонија се соочува со невидени социјални проблеми како што се ниско раѓање, стареење на населението или депопулација на регионот. „Co-Creation! Camp“ го создаде размената на нивните информации и меѓусебно да си помагаат преку различните проблеми за луѓето вклучени во туристичката индустрија. Различни бои се симболизирани волјата на секоја личност, и водеше многу идеи и произведе повеќе од 100 проекти.