Списание за дизајн
Списание за дизајн
Мобилна Апликација

DeafUP

Мобилна Апликација Заглушката ја активира важноста на образованието и професионалното искуство за глувите заедници во Источна Европа. Тие создаваат средина каде што професионалци со слух и глуви студенти можат да се сретнат и да соработуваат. Да се работи заедно ќе биде природен начин да се зајакнат и мотивираат глувите лица да станат поактивни, да ги подигнат своите таленти, да научат нови вештини, да направат разлика.

Веб-Страницата

Tailor Made Fragrance

Веб-Страницата Tailor Made Fragrance е роден од искуство на италијанска компанија специјализирана за развој и производство на примарна амбалажа за мириси, нега на кожата, козметички бои и домашни мириси. Улогата на Webgriffe беше да ја поддржи клиентската деловна стратегија со дизајнирање на решение кое ја фаворизира брендската свест и започнувањето на новата деловна единица фокусирана на корисниците да ги создадат своите уникатни и целосно прилагодени парфеми, први чекор на широк процес на индустриски раст и сегментација на понудата Б2Б.

Етикета За Пиво

Carnetel

Етикета За Пиво Дизајн на етикета за пиво во стил на Арт Ново. Етикетата за пиво исто така содржи многу детали за процесот на подготовка. Дизајнот исто така се вклопува во две различни шишиња. Ова може да се направи едноставно со печатење на дизајнот на 100-процентен дисплеј и големина од 70 проценти. Етикетата е поврзана со база на податоци, со што се обезбедува секое шише да добие единствен пополнет број.

Идентитет На Брендот

BlackDrop

Идентитет На Брендот Ова е личен проект за стратегија на бренд и идентитет. BlackDrop е ланец на продавници и бренд што продава и дистрибуира кафе. BlackDrop е личен проект првично развиен за да го постави тонот и креативната насока за личен хонорарен креативен бизнис. Овој идентитет на брендот е создаден со цел позиционирање на Алекс како доверлив консултант за брендови во заедницата за почетоци. BlackDrop се залага за масна, современа, транспарентна стартна марка која има за цел да стане безвременски, препознатлив, водечки бренд во индустријата.

Фотографската Серија

U15

Фотографската Серија Проектот на уметниците ги искористува предностите на зградите на U15 за да се создаде асоцијација со природни елементи присутни во колективната имагинација. Искористувајќи ја структурата на зградата и делови од неа, како нејзини бои и форми, тие се обидуваат да евоцираат повеќе специфични локации како Кинеската Стоун шума, Американската Devаволска кула, како генерички природни икони како водопади, реки и карпести падини. За да добијат поинакво толкување на секоја слика, уметниците ја истражуваат зградата преку минималистички пристап, користејќи различни агли и перспективи.

Веб-Страницата

Travel

Веб-Страницата Дизајнот користеше минималистички стил, за да не се преоптоварува корисничкото искуство со непотребни информации. Исто така, многу е тешко да се користи минималистички стил во индустријата за патувања, бидејќи паралелно со едноставен и јасен дизајн, корисникот мора да добие целосни информации за своето патување и ова не е лесно да се комбинира.