Списание за дизајн
Списание за дизајн
Инсталација На Скулптури

Superegg

Инсталација На Скулптури Superegg претставува брзо множење на капсули за кафе со еднократна употреба, што ја симболизира човековата практичност и неговото влијание врз животната средина. Појавувајќи се издлабени над земја, текстуралната геометриска форма на суперег, како што е документирана од математичарот Габриел Ламе, е означена со случајни отфрлени капсули за кафе, наредени во совршени линии. Висцералното искуство го привлекува гледачот од сите агли и растојанија. Над 3000 капсули беа собрани преку повик за акција на социјалните медиуми и локалната заедница. Суперег му овозможува на гледачот да проверува отпад и да поттикне нови навики за рециклирање.

Комплет Подароци За Вкусен Храна

Saintly Flavours

Комплет Подароци За Вкусен Храна Saintly Flavors е вкусен подарок за храна, кој ги таргетира потрошувачите на продавниците со високи производи. Следејќи го трендот во кој храната и јадење станаа модерни, инспирацијата за проектот доаѓа од модната тема на Католизмот за 2018 година Мет Гала. Ereереми Бонгу Канг се обиде да создаде изглед што ги привлекува очите на потрошувачите од продавници со високи производи, користејќи го украсениот и традиционален стил на илустрација на илустрациите за да ја претставува богатата традиција на уметност и висококвалитетната храна во католичките манастири.

Просторот За Јавна Уметност

Dachuan Lane Art Installation

Просторот За Јавна Уметност Дахуан лента од Ченгду, Западниот брег на реката injинџијанг, е историска улица што ги поврзува урнатините на wallидот на градската источна капија Ченгду. Во проектот, сводот на Дахуан Лејн во историјата беше повторно изграден по стариот пат во првобитната улица, а приказната за оваа улица ја раскажа инсталацијата за улична уметност. Интервенцијата на уметничка инсталација е еден вид медиуми за продолжување и пренесување на приказни. Тоа не само што ги репродуцира трагите на историските улици и ленти што се срушени, туку исто така обезбедува еден вид температура на урбаната меморија за новите улици и ленти.

Визуелна Комуникација

Plates

Визуелна Комуникација За да демонстрираме различни оддели на продавницата за хардвер Дидик Слики, се појави идејата да ги претставиме како неколку плочи со различни хардверски објекти над нив, служени на ресторански начин. Белата позадина и белите јадења помагаат да се потенцираат сервираните предмети и да им се олесни посетителите на продавниците да најдат одредено одделение. Сликите беа користени и на билборди од 6х3 метри и постери во јавниот превоз низ цела Естонија. Бела позадина и едноставен состав овозможуваат оваа рекламна порака да се перцепира дури и од лице кое поминува покрај автомобил.

Скулптурата

Iceberg

Скулптурата Ледените брегови се внатрешни скулптури. Со поврзување на планините, можно е да се изградат планински масиви, ментални предели направени од стакло. Површината на секој стаклен рециклиран предмет е уникатна. Така, секој предмет има уникатен карактер, душа. Скулптурите се обликувани, потпишани и нумерирани во Финска. Главната филозофија зад скулптурите во Ледениот брег е да ги одрази климатските промени. Затоа користениот материјал е рециклирано стакло.

Апликацијата За Гледање

TTMM for Pebble

Апликацијата За Гледање TTMM е колекција 130 часовници, посветена на смарт-часовникот Pebble 2. Специфичните модели покажуваат време и датум, недела дена, чекори, време на активност, растојание, температура и батерија или статус на Bluetooth. Корисникот може да прилагоди тип на информации и да види дополнителни податоци по тресењето. TTMM Watchfaces се едноставни, минимални, естетски во дизајнот. Тоа е комбинација на цифри и апстрактни инфо-графики совршени за ерата на роботи.