Списание за дизајн
Списание за дизајн
Фотографиите За Насловната Страница На Списанијата

TimeFlies

Фотографиите За Насловната Страница На Списанијата Главната идеја беше да се истакне од масата на традиционални списанија за клиенти. Прво на сите, со помош на необичен капак. Предната корица на магазинот „TimeFlies“ за авиокомпанијата „Нордика“ се одликува со современ естонски дизајн, а насловот на списанието на насловната страна на секое издание е ракопис од авторот на претставеното дело. Современиот и минималистички дизајн на списанието опфаќа пренесува без дополнителни зборови креативност на новата авиокомпанија, привлечност на естонската природа и успех на младите естонски дизајнери.

Дигиталните Рецепти На Социјалните Медиуми

DIY Spice Blends by Chef Heidi

Дигиталните Рецепти На Социјалните Медиуми Unilever Food Solutions го задолжи жителот готвач Хајди Хекман (регионален готвач за купувачи, Кејптаун) да создаде 11 уникатни рецепти за мешавини на зачини користејќи го опсегот на зачини Робертсон. Како дел од кампањата „Наше патување, твоето откритие“, идејата беше да се создадат уникатни слики и дизајни користејќи ги овие состојки за забавна кампања на „Фејсбук“. Секоја недела уникатниот „Спајс мешавини“ на готвачот Хајди беше објавен како „Методи за порано“ на „Фејсбук платно“. Секој од овие рецепти е исто така достапен за преземање на iPad на веб-страницата UFS.com.

Дизајн На Уметничка Инсталација

Kasane no Irome - Piling up Colors

Дизајн На Уметничка Инсталација Инсталациски дизајн на јапонски танц. Јапонците собираа бои од старо време за да изразуваат свети работи. Исто така, користењето на хартијата со квадратни силуети се користи како нешто што претставува света длабочина. Накамура Казунобу дизајнираше простор што ја менува атмосферата со промена на различни бои со ваков плоштад „натрупан“ како мотив. Панелите што летаат во воздухот, насочени кон танчерите, го покриваат небото над сценскиот простор и го прикажуваат изгледот на светлината што минува низ просторот што не може да се види без панелите.

Пакување Подароци За Колачи

Marais

Пакување Подароци За Колачи Пакувања за подароци за колачи (финансиер). На сликата е прикажано кутијата со големина од 15 колачи (Два октава). Обично, кутиите за подароци едноставно ги уредуваат сите колачи уредно. Сепак, нивните кутии со индивидуално завиткани колачи се различни. тие ги намалија трошоците со тоа што се фокусираа на само еден дизајн, а при искористување на сите шест површини, тие беа во можност да ги рекреираат секој вид тастатура. Користејќи го овој дизајн, тие можат да создадат која било големина на тастатурата, од мали тастатури, до целосни пијано со 88 клучеви, па дури и поголеми. На пример, за еден октав од 13 копчиња, тие користат 8 колачи. И големото пијано со 88 клучеви ќе биде кутија за подароци од 52 колачи.

Идентитет На Марка

SioZEN

Идентитет На Марка Siozen воведува нов револуционерен хигиенски систем со високо ниво, кој уникатно ги трансформира вашите вселенски површини, раце и воздух во моќен систем за одбрана на микробиолошки / токсични загадувања. Современите методи на изградба се одлични за да ни овозможат подобра енергетска ефикасност и удобност, но тоа доаѓа по цена. Построги и бесцртни згради придонесуваат за создавање безброј загадувачи. Дури и ако системот за вентилација на зградата е правилно дизајниран и добро одржуван, загадувањето во затворен простор останува сериозен проблем. Потребни се нови пристапи.

Пакувањето

The Fruits Toilet Paper

Пакувањето Многу компании и продавници низ цела Јапонија им даваат на клиентите широк тоалетна хартија, како подарок за новост, за да ја покажат својата благодарност. Хартијата за овошје тоалета е дизајнирана да ги обожава клиентите со својот симпатичен стил, совршена за вакви пригоди. Постојат 4 дизајни за избор од киви, јагода, лубеница и портокал. Од објавувањето на дизајнот и објавувањето на производот, тој е воведен во над 50 медиуми, вклучувајќи ТВ станици, списанија и веб-страници, во 23 градови во 19 земји.