Списание за дизајн
Списание за дизајн
Идентитет На Марка

Pride

Идентитет На Марка За да се создаде дизајн на марката Pride, тимот ја искористи студијата на целната публика на неколку начини. Кога тимот го направи дизајнот на логото и корпоративниот идентитет, ги зеде предвид правилата на психо-геометрија - влијанието на геометриските форми врз одредени психо-типови на луѓе и нивниот избор. Исто така, дизајнот требаше да предизвика одредени емоции кај публиката. За да се постигне посакуваниот резултат, тимот ги искористи правилата за ефектот на бојата врз некоја личност. генерално, резултатот влијаеше врз дизајнирањето на сите производи на компанијата.

Ui Дизајн

Moulin Rouge

Ui Дизајн Овој проект е дизајниран за луѓе кои сакаат да го украсат својот сопствен мобилен телефон со темата Мулен Руж иако никогаш не го посетиле во Мулен Руж во Париз. Основната цел е да понуди подобрено дигитално искуство и сите фактори на дизајнирање се да се визуелизира расположението на Мулин Руж. Потрошувачите можат да ги прилагодат претходно наместените дизајни и иконите на нивните омилени со едноставна славина на екранот.

Пакување На Козметика

Clive

Пакување На Козметика Концептот за пакување на козметика Клив е роден за да биде различен. Athонатан не сакаше да создаде уште еден бренд на козметика со вообичаени производи. Решен да истражува повеќе чувствителност и малку повеќе отколку што верува во однос на личната грижа, тој се однесува на една главна цел. Рамнотежата помеѓу телото и умот. Со инспириран дизајн од Хавајски, комбинацијата на тропски лисја, тоналноста на морето и тактилното искуство на пакетите овозможуваат чувство на релаксација и мир. Оваа комбинација овозможува да се донесе дизајнот на искуството од тоа место.

Концепт И Постер

PLANTS TRADE

Концепт И Постер ТРГОВСКИ РАБОТНИЦИ е серија на иновативна и уметничка форма на ботанички примероци, која беше развиена за да се изгради подобар однос меѓу луѓето и природата, отколку со едукативни материјали. Книгата за трговија со растенија беше подготвена да ви помогне да го разберете овој креативен производ. Книгата, дизајнирана во точно иста големина како производот, има не само слики со природа, туку уникатни графики инспирирани од мудроста на природата. Интересно, графиконите се внимателно отпечатени со буквар, така што секоја слика варира во боја или текстура, исто како и природните растенија.

Постер

CELLS

Постер На 19 јули 2017 година, ПИИ изгради мала зграда во Мелбурн, Австралија. Тоа е мал замок собран од 761 компонента, и тие го именуваа & quot; sелии & quot ;. Јазлите се дизајнирани како рачен свртен тенон и исправен тенон, што е сумирано како & quot; Источен тенон & засилувач; West Mortise & quot ;. Findе ги најдете нивните производи, вклучувајќи променливи полици, лавици за студирање и чевли, итн., Сите се распаднати и повторно споени во организмот. И тогаш, ќе ја почувствувате нивната желба да растат слободно.

Пакет За Чај

Seven Tea House

Пакет За Чај Чај сала бренд, преземајќи ја сликата на истурање и распрскувачки чај слободно и лежерно, концептот на чај за производство на чај, силен или слаб, трансформирајќи непредвидливо, како елемент на чајното сликање при дегустација на чајот. Обичниот шарм на земање чај како мастило и употреба на прст како пенкало, скицирајќи го експанзивниот ум на семејството чај сала, кој е полн со пејзажот. Оригиналниот дизајн на пакетот пренесува пријатна атмосфера, изразувајќи го пријатното време на живеење на животот со чај.