Списание за дизајн
Списание за дизајн
Шеќери

Two spoons of sugar

Шеќери Да се јаде чај или да пиете кафе не е само за калење еднаш жед. Тоа е церемонија на препуштање и споделување. Додавањето шеќер на кафе или чај би можело да биде лесно како што се сеќавате на римските броеви! Без разлика дали ви треба една лажица шеќер или две или три, само треба да одберете еден од трите броеви направени од шеќер и да го попувате во вашиот топло / ладен пијалок. Една акција и целта е решена. Без лажица, без мерење, станува толку едноставно.

Тоалети За Кучиња

PoLoo

Тоалети За Кучиња PoLoo е автоматски тоалет за да им помогне на кучињата да се смират во мир, дури и кога времето е лошо надвор. Во летото 2008 година, за време на едриличарскиот одмор со трите семејни кучиња Елиана Реџори, квалификуван морнар, ја осмисли PoLoo. Со нејзината пријателка Аднан Ал Малх дизајнираше нешто што ќе им помогне не само на квалитетот на животот на кучињата, туку и да се подобри кај оние сопственици кои се постари или инвалидни и не можат да излезат од куќата во зимскиот период. Тоа е автоматско, избегнувајте мирис и лесен за употреба, за носење, чистење и идеално за оние кои живеат во станови, за моторни возила и сопственици на чамци, хотел и одморалишта.

Birdhouse

Domik Ptashki

Birdhouse Поради монотониот начин на живот и недостатокот на одржлива интеракција со Природата, човекот живее во состојба на постојан слом и внатрешно незадоволство, што не му дозволува во целост да ужива во животот. Може да се поправи со проширување на границите на перцепцијата и стекнување на ново искуство на интеракција помеѓу човекот и природата. Зошто птици? Нивното пеење позитивно влијае на менталното здравје на луѓето, исто така птиците ја штитат животната средина од штетници од инсекти. Проектот Домик Пташи е можност да се создаде корисна населба и да се обиде на улогата на орнитологот со набудување и грижа за птиците.

Робот За Нега На Домашни Миленици

Puro

Робот За Нега На Домашни Миленици Целта на дизајнерот беше да ги реши проблемите при одгледување кучиња од домаќинства на едно лице. Нарушувања на анксиозност на кучешки животни и физиолошки проблеми се вкоренети од подолг период на отсуство на старателите. Поради малите простори за живеење, чуварите на работниците споделија животна средина со придружни животни, предизвикувајќи проблеми со санитарни услови. Инспириран од точките на болка, дизајнерот излезе со робот за нега кој 1. игра и комуницира со придружни животни со фрлање на трети, 2. исчистува прашина и трошки по активности во затворен простор и 3. презема мириси и коса кога придружни животни земаат одмори

Модерниот Мебел Модул

Polkota

Модерниот Мебел Модул Ако имате мачка, веројатно сте имале најмалку два од овие три проблеми при изборот на дом за неа: недостаток на естетика, одржливост и удобност. Но, овој приврзок модул ги решава овие проблеми со комбинирање на три фактори: 1) дизајн на минимализмот: едноставност на формата и варијабилност на дизајнот на бои; 2) Еколошки: отпадот од дрво (пилевина, струготини) е безбеден за здравјето на мачката и нејзиниот сопственик; 3) Универзалност: модулите се комбинираат едни со други, овозможувајќи ви да создадете посебен стан за мачки во вашиот дом.

Кучешка Јака

Blue

Кучешка Јака Ова не е само јака за кучиња, тоа е јака за кучиња со одвојлив ѓердан. Фрида користи квалитетна кожа со цврст месинг. При дизајнирање на ова парче, таа мораше да размисли за едноставен безбеден начин за прицврстување на ѓерданот додека кучето носи јака. Јаката исто така мораше да има луксузно чувство без ѓердан. Со овој дизајн, одвојлив ѓердан, сопственикот може да го украси своето куче кога сакаат.