Списание за дизајн
Списание за дизајн
Часовник

Zeitgeist

Часовник Часовникот се рефлектира на ревносничар, кој е поврзан со паметни, технолошки и издржливи материјали. Високо-технолошкото лице на производот е претставено со полу-торо-јаглерод тело и временски приказ (лесни дупки). Јаглеродот го заменува металниот дел, како остаток од минатото и го потенцира функцискиот дел од часовникот. Отсуството на централниот дел покажува дека иновативната LED индикација го заменува класичниот механизам за часовници. Мекото позадинско осветлување може да се прилагоди под омилената боја на нивниот сопственик и сензорот за светло ќе ја следи јачината на осветлувањето.

Роботското Возило

Servvan

Роботското Возило Тоа е проект на сервисно возило за економија базирана на ресурси, формирајќи мрежа со други возила. Единствениот систем овозможува комуникација едни со други, што ја зголемува ефикасноста на превозот на патници, како и зголемување на ефикасноста како резултат на движењето во патниот воз (намалување на FX факторот, растојанието помеѓу возилата). Автомобилот има беспилотна контрола. Возилото е симетрично: ефтино за производство. Има четири тркала со вртливи мотори и можност за повратно движење: маневар со големи димензии. Интернат-ви-ви ја подобрува комуникацијата на патниците.

Фидер За Храна

Food Feeder Plus

Фидер За Храна Внесувачот на храна Плус не само што им помага на децата да јадат сами, туку значи и поголема независност за родителите. Бебињата можат да се држат сами и да си го цицаат и џвакаат откако ќе здробите храна направена од родители. Внесувачот на храна Плус се одликува со поголема, флексибилна силиконска кеса за да го задоволи растежниот апетит на бебињата. Тоа е хранење неопходно и им дозволува на малите да ја истражуваат и уживаат свежата цврста храна безбедно. Храната не треба да се чисти. Едноставно ставете ја храната во силиконската кеса, затворете ја сноп бравата и бебињата можат да уживаат во самохранење со свежа храна.

Вештачката Топографија

Artificial Topography

Вештачката Топографија Голем мебел како пештера Ова е наградуваниот проект освоен Големата награда на уметноста во меѓународен натпревар за контејнери. Мојата идеја е да го шутнам волуменот во садот со цел да се изгради аморфен простор како пештера. Изработено е само од пластичен материјал. Околу 1000 листови од мек пластичен материјал со дебелина од 10 мм се сечеа во форма на контура и беа ламинирани како стратум. Ова не е само уметност, туку и голем мебел. Бидејќи сите делови се меки како троседот, а лицето кое влегува во овој простор може да се релаксира со наоѓање на место погодно за формата на сопственото тело.

Внатрешниот Простор

Chua chu kang house

Внатрешниот Простор Акупунктурната точка во оваа куќа беше да го поврзе затвореното подрачје во сосема нов вид на тишина. Со ова, се враќа одреден историски и суров шарм за да се засолни празнината на куќата. Новото сместување завршува со изненадување на ентериерот во ентериерот; сува и влажна Кујна во кујна и јадење во кујна. Местото на живеење беше прекинато и со импресивен уметнички напад кој наскоро стана лична куќиште на електрични жици. За да се надополни целокупниот акцент, потребни се парчиња топла светлина да се дамкаат низ сите colorидови во боја.

Календар

Calendar 2014 “Town”

Календар Таун е комплет за занает со хартија со делови што можат слободно да се соберат во календар. Соберете згради во различни форми и уживајте во создавање на вашиот сопствен мал град. Квалитетните дизајни имаат моќ да го менуваат просторот и да го трансформираат умот на неговите корисници. Тие нудат удобност при гледање, држење и употреба. Подобрени се со леснотија и елемент на изненадување, збогатувајќи простор. Нашите оригинални производи се дизајнирани користејќи го концептот Lifeивот со Дизајн.