Списание за дизајн
Списание за дизајн
Чајот Сет

Vapor Breeze

Чајот Сет Чај од тенџере е кутија што содржи универзум на суштина и чека да биде ослободена. Гледајќи го отворот, можете да најдете структура на динамични канали кои се меѓусебни во рамките на пареата. Структурата се рефлектира и на кожата надвор. Целото тело илустрира испарена суштина за луѓето да се визуелизираат и уживаат секој ден.

Цветен Штанд

Eyes

Цветен Штанд Очите е цветен штанд за сите прилики. Овалното тело е обоено со злато со неправилни отвори како човечки очи кои секогаш бараат прекрасни работи во Мајката природа. Ставот се однесува како филозоф. Ја негува природната убавина и го прикажува целиот свет за вас пред или откако ќе ја осветлите.

Слушал За Интерактивен Дисплеј За Десктоп

Ubiquitous Stand

Слушал За Интерактивен Дисплеј За Десктоп Овој сеприсутен штанд за десктоп е дизајниран да комуницира со луѓето со дневните соништа. Дупките се распоредени и додадени додатоци со цвеќиња, лижавчиња или предмети што се асимилираат во неговиот образец од различни ориентации. Хромираната површина ги рефлектира и менува тоновите на прикажаните субјекти и луѓето комуницираат со неа.

Маска

Billy Julie

Маска Овој дизајн е инспириран од микро експресија. Дизајнерот ги избира Били и Julули за два вида на повеќе личности. Сложените елементи се создаваат со параметарско прилагодување на ориентациите на геометријата слична на скалилата, заснована на заплеткана крива со партиции. Како интерфејс и толкувач, оваа маска е создадена за да ги натера луѓето да ја испитаат сопствената совест.

Асистент За Шминка

Eyelash Stand

Асистент За Шминка Овој дизајн истражува метафора на трепките. Дизајнерот смета дека трепките за трепки се потрага по лично очекување. Тој создава држач за трепки како икона на животот или минијатурна фаза на изведба. Овој штанд симболизира потсетувачка обврска наутро или пред спиење, со поставување на трепките привремено пред или откако ќе се примени. Штанд за трепките е начин да се запаметите што нешто тривијално придонесе за лична дневна авантура.

Инсталација На Теми

Dancing Cubes

Инсталација На Теми Овој дизајн комуницира со прикажаниот предмет по модули. Овој штанд на темата е дизајниран со механизам за само-проширување за поврзување на шест или повеќе коцки со нагорна единица во три нормални насоки. Конфигурацијата за бесплатна форма со решетки ја прави врската слична на испреплетените танцувани луѓе. Распоредот на мали дупки создава структура на сместување за субјект со линеарни делови.