Списание за дизајн
Списание за дизајн
Апликацијата За Гледање

TTMM for Fitbit

Апликацијата За Гледање TTMM е колекција од 21 часовник лица посветени на паметните часовници Fitbit Versa и Fitbit Ionic. Лицата со часовници имаат подесувања за компликации само со едноставна славина на екранот. Ова ги прави многу брзи и лесни за прилагодување на бојата, претходно наместениот дизајн и компликациите според опциите на корисниците. Инспириран е со филмови како серијалот Блејд Ранер и Твин Пикс.

Апликациите За Часовници

TTMM

Апликациите За Часовници TTMM е колекција на часовници за часовници за Pebble Time и Pebble Time Round. Hereе најдете тука две апликации (и за Android и iOS платформа) со 50 и 18 модели во над 600 варијации на бои. TTMM е едноставна, минимална и естетска комбинација на цифри и апстрактна инфографика. Сега можете да го изберете вашиот стил на време кога сакате.

Етикети Со Вино

KannuNaUm

Етикети Со Вино Дизајнот на етикетите за вино KannuNaUm се карактеризира со неговиот рафиниран и минимален стил, добиен со пребарување на симболи кои можат да ја претставуваат нивната историја. Територијата, културата и страста на лозарите на земјата на долговечноста се кондензираат во овие две координирани етикети. Сè е засилено со дизајнот на стогодишна винова лоза што е направена со техниката на злато истурено во 3Д. Иконографски дизајн што ја претставува историјата на овие вина и со нив историјата на земјата од која се раѓа, Оглиастра, земјата на стогодишниците во Сардинија.

Дизајнот На Етикетите За Вино

I Classici Cherchi

Дизајнот На Етикетите За Вино За историска винарија во Сардинија, од 1970 година, таа е дизајнирана за ресетирање на етикетите за вината The Classics. Студијата за нови етикети сакаше да ја зачува врската со традицијата што ја следи компанијата. За разлика од претходните етикети, работеше да даде допир на елеганција што оди добро со високиот квалитет на вината. За етикетите се работи со Брајовата техника која носи елеганција и стил без да мери. Цветната шема се заснова на графичка елаборација на образец на блиската црква Санта Кроче во Усини, која е исто така лого на компанијата.

Етикетата За Вино

Guapos

Етикетата За Вино Дизајнот има за цел фузија помеѓу модерниот дизајн и нордиските тенденции во уметноста, прикажувајќи ја земјата на потекло на виното. Секој пресечен раб претставува надморска височина во која расте секое лозје и соодветна боја за сортата на грозје. Кога сите шишиња се усогласени, се формираат пејзажите на северот на Португалија, регионот што го раѓа ова вино.

Реставрацијата На Стариот Замок

Timeless

Реставрацијата На Стариот Замок Сопственикот ја купил куќата Крафордтон во Шкотска во април 2013 година, обидувајќи се да го врати оригиналниот вкус на античкото шкотско благородништво и компатибилен со современиот живот. Карактеристиките и историските наоѓалишта на античкиот замок се зачувани со оригинален вкус. Дизајнерската естетика и регионалната култура од различни векови се судираат со уметнички искри на истиот простор.