Списание за дизајн
Списание за дизајн
Јавна Скулптура

Bubble Forest

Јавна Скулптура Меур шума е јавна скулптура направена од не'рѓосувачки челик отпорен на киселина. Осветлен е со програмабилни RGB LED светилки кои овозможуваат скулптурата да претрпи спектакуларна метаморфоза кога заоѓа сонцето. Создаден е како одраз на способноста на растенијата да произведуваат кислород. Насловната шума се состои од 18 челични стебла / стебла кои завршуваат со круни во форма на сферични конструкции што претставуваат единечен воздушен меур. Меур шума се однесува на копнената флора, како и на онаа позната од дното на езерата, морињата и океаните

Име на проектот : Bubble Forest, Име на дизајнерите : Mirek Struzik, Име на клиентот : Altarea.

Bubble Forest Јавна Скулптура

Овој исклучителен дизајн е добитник на наградата за платина за дизајн во натпревар за играчки, игри и производи за хоби. Дефинитивно треба да го видите портфолиото за дизајнери на платинести наградувани дизајнери за да откриете многу други нови, иновативни, оригинални и креативни дела за дизајнирање игри, игри и хоби.

Дизајн на денот

Неверојатен дизајн. Добар дизајн. Најдобар дизајн.

Добрите дизајни создаваат вредност за општеството. Секојдневно имаме посебен проект за дизајн кој демонстрира совршеност во дизајнот. Денес, задоволни сме да покажеме наградуван дизајн што прави позитивна разлика. Секојдневно ќе прикажуваме поубави и инспиративни дизајни. Бидете сигурни дека да не посетувате секој ден за да уживате во нови производи за дизајн и проекти од најголемите дизајнери ширум светот.