Списание за дизајн
Списание за дизајн
Инсталација На Скулптури

Superegg

Инсталација На Скулптури Superegg претставува брзо множење на капсули за кафе со еднократна употреба, што ја симболизира човековата практичност и неговото влијание врз животната средина. Појавувајќи се издлабени над земја, текстуралната геометриска форма на суперег, како што е документирана од математичарот Габриел Ламе, е означена со случајни отфрлени капсули за кафе, наредени во совршени линии. Висцералното искуство го привлекува гледачот од сите агли и растојанија. Над 3000 капсули беа собрани преку повик за акција на социјалните медиуми и локалната заедница. Суперег му овозможува на гледачот да проверува отпад и да поттикне нови навики за рециклирање.

Име на проектот : Superegg, Име на дизајнерите : Jaco Roeloffs, Име на клиентот : Jaco Roeloffs.

Superegg Инсталација На Скулптури

Овој исклучителен дизајн е добитник на наградата за платина за дизајн во натпревар за играчки, игри и производи за хоби. Дефинитивно треба да го видите портфолиото за дизајнери на платинести наградувани дизајнери за да откриете многу други нови, иновативни, оригинални и креативни дела за дизајнирање игри, игри и хоби.

Дизајн на денот

Неверојатен дизајн. Добар дизајн. Најдобар дизајн.

Добрите дизајни создаваат вредност за општеството. Секојдневно имаме посебен проект за дизајн кој демонстрира совршеност во дизајнот. Денес, задоволни сме да покажеме наградуван дизајн што прави позитивна разлика. Секојдневно ќе прикажуваме поубави и инспиративни дизајни. Бидете сигурни дека да не посетувате секој ден за да уживате во нови производи за дизајн и проекти од најголемите дизајнери ширум светот.