Списание за дизајн
Списание за дизајн
Осветлувањето

Capsule

Осветлувањето Обликот на капсулата на ламбата ја повторува формата на капсулите кои се толку распространети во современиот свет: лекови, архитектонски структури, вселенски бродови, термози, цевки, временски капсули кои пренесуваат пораки на потомци многу децении. Може да биде од два вида: стандарден и издолжен. Светилки се достапни во неколку бои со различен степен на транспарентност. Врзаноста со најлон јажиња додава рачно изработен ефект на ламбата. Неговата универзална форма беше да се утврди едноставноста на производството и масовното производство. Заштеда во процесот на производство на светилката е нејзината главна предност.

Павилјон

ResoNet Sinan Mansions

Павилјон ResoNet Pavilion е нарачан од Sinan Mansions во Шангај за прослава на кинеската нова година 2017 година. Се состои од привремен павилјон плус интерактивно LED "резонантна" светлосна светлина, прикачена на внатрешната површина. Вработува техники на ниско ниво за да се визуелизираат фреквенциите на резонанцијата својствени за природната средина, преку интеракција на јавноста и околните елементи откриени со LED мрежа. Павилјонот ја осветлува јавната сфера како одговор на стимулациите на вибрациите. Освен што посетителите можат да дојдат да направат желби на Пролетниот фестивал, може да се искористи и како фаза на изведба.

Сервисна Канцеларија

Miyajima Insurance

Сервисна Канцеларија Концептот на проектот е „да се поврзе канцеларијата со градот“ искористувајќи ја предноста на околината. Веб-страницата се наоѓа на местото каде се прегледува градот. За да се постигне тоа, се усвојува простор во форма на тунел, кој преминува од влезната порта до крајот на канцеларискиот простор. Линијата на таванот дрво и црниот јаз во кој се инсталирани светла и климатика, ја истакнуваат насоката кон градот.

Фотелја

Lollipop

Фотелја Фотелјата со шекерче е комбинација на необични форми и модерни бои. Неговите силуети и елементите на бои мораа да изгледаат оддалеку како бонбони, но во исто време фотелјата треба да се вклопи во ентериери со различни стилови. Формата на чипа-чипс ја формираше основата на потпирачите за рака и задниот дел и седиштето се направени во форма на класични бонбони. Фотелјата Lollipop е креирана за луѓе кои сакаат смели одлуки и мода, но не сакаат да се откажат од функционалноста и удобноста.

Тапацирани Акустични Панели

University of Melbourne - Arts West

Тапацирани Акустични Панели Нашата кратка беше да обезбедиме и инсталираме мноштво акустични панели завиткани од ткаенини со различни големини, агли и форми. Првичните прототипи забележаа промени во дизајнот и физичките средства за инсталирање и суспендирање на овие плочи од wallsидовите, таваните и од долната страна на скалите. Во овој момент, сфативме дека сегашните комерцијални системи за висина на тавански панели не се соодветни за нашите потреби и ние дизајниравме свои.

Виткање Железо

Nano Airy

Виткање Железо Нано воздушното железо за виткање користи иновативна негативна јонска технологија. Одржува мазна текстура, меко сјајна навивам подолго време. Цевката за виткање претрпе нано-керамички слој, се чувствува многу мазно. Ја витка влакната нежно и брзо со топол воздух на негативните јони. Во споредба со виткање пеглани без воздух, можете да завршите со помек квалитет на косата. Основната боја на производот е мека, топла и чиста мат бела, а бојата на акцентот е розово злато.