Списание за дизајн
Списание за дизајн
Храна Закуска

Have Fun Duck Gift Box

Храна Закуска Кутијата за подароци „Have fun Duck“ е специјална кутија за подароци за млади. Инспириран од играчки, игри и филмови во пиксели, дизајнот прикажува „град на храна“ за млади луѓе со интересни и детални илустрации. ИП-сликата ќе биде интегрирана во градските улици и младите сакаат спорт, музика, хип-хоп и други забавни активности. Доживејте забавни спортски игри додека уживате во храна, изразете млад, забавен и среќен животен стил.

Пакет За Храна

Kuniichi

Пакет За Храна Традиционалната јапонска конзервирана храна Цукудани не е позната во светот. Задушено јадење сос од соја со комбинација на разни состојки со морска храна и копнени состојки. Новиот пакет вклучува девет етикети дизајнирани да ги модернизираат традиционалните јапонски обрасци и да ги изразат карактеристиките на состојките. Новото лого на брендот е дизајнирано со очекување да ја продолжи таа традиција во наредните 100 години.

Медот

Ecological Journey Gift Box

Медот Дизајнот на кутијата за подароци со мед е инспириран од „еколошкото патување“ на Шенонџа со изобилство на диви растенија и добра природна еколошка средина. Заштитата на локалното еколошко опкружување е креативна тема на дизајнот. Дизајнот усвојува традиционална кинеска уметност од хартија и куклена уметност во сенка за да ја покаже локалната природна екологија и пет ретки и загрозени заштитени животни од прва класа. Груба трева и дрвена хартија се користат на материјалот за пакување, што претставува концепт на природа и заштита на животната средина. Надворешната кутија може да се користи како исклучителна кутија за складирање за повторна употреба.

Кујнски Столче

Coupe

Кујнски Столче Оваа столица е дизајнирана да му помогне на еден да задржи неутрално седење. Набудувајќи го секојдневното однесување на луѓето, дизајнерскиот тим утврдил потреба луѓето да седат на столици за пократок временски период, како што се седење во кујната за брза пауза, што го инспирирало тимот да ја создаде оваа столица специјално за да се смести во таквото однесување. Оваа столица е дизајнирана со минимални делови и структури, со што столицата е прифатлива и економична и за купувачите и за продавачите, земајќи ја предвид продуктивноста на производите.

Инфографски Со Анимиран Гиф

All In One Experience Consumption

Инфографски Со Анимиран Гиф Проектот All In One Consum Consum е Инфограф со големи податоци што прикажува информации како што се целта, видот и потрошувачката на посетителите во комплексни трговски центри. Главните содржини се составени од три репрезентативни увид кои произлегуваат од анализата на „Големите податоци“ и истите се наредени од горе до долу според редоследот на важноста. Графиките се прават со употреба на изометриски техники и се групирани во користењето на репрезентативната боја на секој предмет.

Филмски Постер

Mosaic Portrait

Филмски Постер Уметничкиот филм "Мозаик Портрет" беше објавен како постер постер. Тоа главно ја раскажува приказната за една девојка која била сексуално нападната. Белата обично има метафора на смртта и симбол на чистота. Овој постер избира да ја скрие пораката за „смрт“ зад тивка и нежна состојба на една девојка, за да ја потенцира посилната емоција зад тишината. Во исто време, дизајнерот интегрираше уметнички елементи и сугестивни симболи на сликата, предизвикувајќи пообемни размислувања и истражувања на филмските дела.