Списание за дизајн
Списание за дизајн
Куќа

Santos

Куќа Користејќи го дрвото како главен конструктивен елемент, куќата ги поместува своите две нивоа во дел, создавајќи застаклен покрив за да се интегрира во контекстот и да овозможи природна светлина да влезе. Просторот со двојна висина ја артикулира таа врска помеѓу приземјето, горниот кат и пејзажот. Метален покрив над светилникот лета, заштитувајќи го од инциденцата на западното сонце и формално обновувајќи ја јачината на звукот, врамувајќи ја визијата за природната средина. Програмата е артикулирана со лоцирање на јавни намени на приземје и приватни намени на горниот кат.

Мебел Плус Вентилатор

Brise Table

Мебел Плус Вентилатор Табелата Брисес е дизајнирана со чувство на одговорност за климатските промени и желба да се користат вентилатори отколку климатизери. Наместо да дува силен ветер, тој се концентрира на чувство на ладење со циркулирање на воздухот дури и по исклучување на климатизерот. Со Brise Table, корисниците можат да добијат ветре и да ги користат како странична маса во исто време. Исто така, добро ја проникнува околината и го прави просторот поубав.

Насловот На Отворањето

Pop Up Magazine

Насловот На Отворањето Проектот беше патување да се истражат апстрактно и флуидно темите за Бегство (тема за 2019 година), покажувајќи ги промените, новите работи и последиците од тоа. Сите визуелни страни се чисти и удобни за гледање, во спротивност со непријатната реалност од чинот на бегство. Дизајнот постојано се менува и морфните форми во анимацијата претставуваат чин на присвојување, предизвикано од некаква ситуација. Бегството има различни значења, толкувања и гледна точка варира од игрива до сериозна.

Структурниот Прстен

Spatial

Структурниот Прстен Дизајнот опфаќа метална структура на рамки во која друзината се држи на таков начин што има акцент на каменот, како и на структурата на металната рамка. Структурата е доста отворена и осигурува дека каменот е theвезда на дизајнот. Неправилната форма на дражната и металните топки што ја држат заедно структурата носи малку мекост во дизајнот. Тој е храбар, нежен и носен.

Рекламирањето

Insect Sculptures

Рекламирањето Секое парче беше направено со рака за да создаде скулптури од инсекти инспирирани од нивните околини и храната што ја јадат. Уметничкото дело се користеше како повик за акција преку веб-страницата Doom, исто така, идентификува специфични штетници за домаќинството. Елементите што се користеа за овие скулптури беа извори од ѓубре, ѓубре, ѓубре, речни корита и супер маркети. Откако ќе се соберат секој инсект, тие беа фотографирани и ретуирани во фотошоп.

Сладолед

Sister's

Сладолед Ова пакување е наменето за компанијата Сладолед на сестрите. Дизајнерскиот тим се обиде да користи три дами, кои потсетуваат на производителите на овој производ, во форма на среќни бои што доаѓаат од вкусот на секој сладолед. Во секој вкус на дизајнот, формата pf сладолед се користи како коса на ликот, што претставува интересна и нова слика за пакување сладолед. Овој дизајн, во својата нова форма, привлече големо внимание кај своите конкуренти и има голема продажба. Дизајнот се обидува да создаде оригинално и креативно пакување.