Списание за дизајн
Списание за дизајн
Резиденцијата За Викенди

Cliff House

Резиденцијата За Викенди Ова е кабина за риболов со планински поглед, на брегот на реката Небото („Тенкава“ на јапонски јазик). Направено од армиран бетон, формата е едноставна цевка, долга шест метри. Крајот на патот на цевката е противтежа и се закотвува длабоко во земјата, така што тој се протега хоризонтално од брегот и се дружи над водата. Дизајнот е едноставен, ентериерот е простран, а крајбрежната палуба е отворена за небото, планините и реката. Изграден под нивото на патот, од покривот на патот е видлив само покривот на кабината, така што конструкцијата не го блокира погледот.

Име на проектот : Cliff House, Име на дизајнерите : Masato Sekiya, Име на клиентот : PLANET Creations Sekiya Masato Architecture Design Office.

Cliff House Резиденцијата За Викенди

Овој исклучителен дизајн е добитник на наградата за платина за дизајн во натпревар за играчки, игри и производи за хоби. Дефинитивно треба да го видите портфолиото за дизајнери на платинести наградувани дизајнери за да откриете многу други нови, иновативни, оригинални и креативни дела за дизајнирање игри, игри и хоби.

Дизајн на денот

Неверојатен дизајн. Добар дизајн. Најдобар дизајн.

Добрите дизајни создаваат вредност за општеството. Секојдневно имаме посебен проект за дизајн кој демонстрира совршеност во дизајнот. Денес, задоволни сме да покажеме наградуван дизајн што прави позитивна разлика. Секојдневно ќе прикажуваме поубави и инспиративни дизајни. Бидете сигурни дека да не посетувате секој ден за да уживате во нови производи за дизајн и проекти од најголемите дизајнери ширум светот.