Списание за дизајн
Списание за дизајн
Вештачката Топографија

Artificial Topography

Вештачката Топографија Голем мебел како пештера Ова е наградуваниот проект освоен Големата награда на уметноста во меѓународен натпревар за контејнери. Мојата идеја е да го шутнам волуменот во садот со цел да се изгради аморфен простор како пештера. Изработено е само од пластичен материјал. Околу 1000 листови од мек пластичен материјал со дебелина од 10 мм се сечеа во форма на контура и беа ламинирани како стратум. Ова не е само уметност, туку и голем мебел. Бидејќи сите делови се меки како троседот, а лицето кое влегува во овој простор може да се релаксира со наоѓање на место погодно за формата на сопственото тело.

Име на проектот : Artificial Topography, Име на дизајнерите : Ryumei Fujiki and Yukiko Sato, Име на клиентот : .

Artificial Topography Вештачката Топографија

Овој исклучителен дизајн е добитник на наградата за платина за дизајн во натпревар за играчки, игри и производи за хоби. Дефинитивно треба да го видите портфолиото за дизајнери на платинести наградувани дизајнери за да откриете многу други нови, иновативни, оригинални и креативни дела за дизајнирање игри, игри и хоби.

Дизајн на денот

Неверојатен дизајн. Добар дизајн. Најдобар дизајн.

Добрите дизајни создаваат вредност за општеството. Секојдневно имаме посебен проект за дизајн кој демонстрира совршеност во дизајнот. Денес, задоволни сме да покажеме наградуван дизајн што прави позитивна разлика. Секојдневно ќе прикажуваме поубави и инспиративни дизајни. Бидете сигурни дека да не посетувате секој ден за да уживате во нови производи за дизајн и проекти од најголемите дизајнери ширум светот.