Списание за дизајн
Списание за дизајн
Вештачката Топографија

Artificial Topography

Вештачката Топографија Голем мебел како пештера Ова е наградуваниот проект освоен Големата награда на уметноста во меѓународен натпревар за контејнери. Мојата идеја е да го шутнам волуменот во садот со цел да се изгради аморфен простор како пештера. Изработено е само од пластичен материјал. Околу 1000 листови од мек пластичен материјал со дебелина од 10 мм се сечеа во форма на контура и беа ламинирани како стратум. Ова не е само уметност, туку и голем мебел. Бидејќи сите делови се меки како троседот, а лицето кое влегува во овој простор може да се релаксира со наоѓање на место погодно за формата на сопственото тело.

Име на проектот : Artificial Topography, Име на дизајнерите : Ryumei Fujiki and Yukiko Sato, Име на клиентот : .

Artificial Topography Вештачката Топографија

Овој исклучителен дизајн е добитник на наградата за платина за дизајн во натпревар за играчки, игри и производи за хоби. Дефинитивно треба да го видите портфолиото за дизајнери на платинести наградувани дизајнери за да откриете многу други нови, иновативни, оригинални и креативни дела за дизајнирање игри, игри и хоби.

Дизајн интервју на денот

Интервјуа со светски познати дизајнери.

Прочитајте ги најновите интервјуа и разговори за дизајн, креативност и иновации помеѓу дизајнерскиот новинар и светски познати дизајнери, уметници и архитекти. Погледнете ги најновите проекти за дизајн и наградуваните дизајни од познати дизајнери, уметници, архитекти и иноватори. Откријте нови сознанија за креативност, иновации, уметност, дизајн и архитектура. Дознајте за процесите на дизајнирање на одлични дизајнери.