Списание за дизајн
Списание за дизајн
Храна

Drink Beauty

Храна Пијте убавина е како прекрасен скапоцен камен што можете да го пиете! Направивме комбинација од два предмети што се користеа одделно со чај: рок бонбони и парчиња лимон. Овој дизајн е целосно за јадење. Со додавање на парчиња лимон во структурата на карпестите бонбони, неговиот вкус станува неверојатно подобар и неговата храна вредност се зголемува заради витамини на лимон. Дизајнерите едноставно ги заменија стапчињата на кои се држеа кристалите од бонбони со парче сушен лимон. Пијте убавина е полн пример на современиот свет кој носи заедно убавина и ефикасност.

Пијалокот

Firefly

Пијалокот Овој дизајн е нов коктел со Chia, главната идеја беше да се дизајнира коктел кој има неколку фази на вкус. Овој дизајн исто така доаѓа со различни бои што може да се видат под црно светло што го прави погоден за забави и клубови. Чиа може да апсорбира и резервира кој било вкус и боја, така што кога некој ќе направи коктел со Firefly може да доживее различни ароми чекор по чекор. Нутриционистичката вредност на овој производ е повисока во споредба со другите коктели и тоа е се заради високата вредност на исхраната на Чиа и ниските калории . Овој дизајн е ново поглавје во историјата на пијалоци и коктели.

Мраз Мувла

Icy Galaxy

Мраз Мувла Природата отсекогаш била една од најважните извори на инспирација за дизајнерите. Идејата дошла до умот на дизајнерите со прегледување во просторот и имиџот на Milk Way Galaxy. Најважниот аспект во овој дизајн беше да се создаде единствена форма. Многу дизајни што се на пазарот се фокусираат на изработка на најјасен мраз, но во овој презентиран дизајн, дизајнерите намерно се фокусираа на формите што ги прават минералите додека водата се претвора во мраз, за да бидат појасни дизајнерите трансформираа природен дефект во убав ефект. Овој дизајн создава спирална сферична форма.

Филтер За Цигари

X alarm

Филтер За Цигари Алармот X, е аларм за пушачите да ги натераат да сфатат што прават сами додека го прават тоа. Овој дизајн е нова генерација на филтри за цигари. Овој дизајн може да биде добра замена за скапите реклами против пушењето и има поголемо влијание врз умовите на пушачите од кое било друго негативно рекламирање.Има многу едноставна структура, филтрите се печат со невидливо мастило кое ја покрива негативната област на скицата и со секоја мафта, скицата ќе се појасни, така што со секоја мафта ќе видите дека срцето ви се затемнува и знаете што се случува со вас.

Трансформациско Паркирање Со Велосипед

Smartstreets-Cyclepark™

Трансформациско Паркирање Со Велосипед Smartstreets-Cyclepark е разноврсен, рационализиран објект за паркирање со велосипед за две велосипеди што се вклопува за неколку минути за да се овозможи брзо подобрување на просториите за паркирање со велосипеди низ урбаните области, без додавање нередот на уличната сцена. Опремата помага да се намали кражбата на велосипедот и може да се инсталира дури и на најтесните улици, ослободувајќи нова вредност од постојната инфраструктура. Направена од не'рѓосувачки челик, опремата може да се совпадне во боја RAL и да се брендира за локалните власти или спонзори. Може да се користи и за да се идентификуваат патеките за циклусот. Може да се конфигурира за да одговара на која било големина или стил на колона.

Магнезиумско Пакување

Kailani

Магнезиумско Пакување Делата на Агенцијата Ароме за графичкиот идентитет и уметничката линија за пакувањето на Каилани се засновани на минимален и чист дизајн. Овој минимализам е во согласност со производот што има само една состојка, магнезиум. Избраната типографија е силна и отчукана. Ја карактеризира и јачината на минералниот магнезиум и јачината на производот, со што се враќа виталноста и енергијата на потрошувачите.