Списание за дизајн
Списание за дизајн
Комплет За Мебел

ChuangHua Tracery

Комплет За Мебел ChuangHua Tracery одговара за дома деко, трговски простор, хотел или студио, чија суштина е инспирирана од ChuangHua, кинеската шема на решетки на прозори. Користејќи ја технологијата за виткање на метални метали и облогата во боја на прав во живописна црвеникава боја, се истакнува со чисто бело што го просветлува неговиот празничен изглед, правејќи ги ослободени од металик слика на тврд, ладен и тежок. Естетски едноставна чиста и уредна форма, дизајнирана во својата структурална форма, кога светлината поминува низ моделот на ласерско сечење, сенката е проектирана на околниот wallид и подот што покажува поглед на убавината.

Играчка Игра За Учење

GrowForest

Играчка Игра За Учење Помагање на децата да ги разберат целите за одржлив развој на животот на копно, заштитата, зачувувањето и обновувањето на шумарството. Дрвја модел идентичен со тајванскиот домашен вид дрво на багрем, миризлив кедар, Точиги, тајванска елка, дрво камфор и азиски ела. Топол допир на дрвена текстура, уникатен мирис на секој вид дрво и терен за надморска височина за различни видови дрвја. Илустрираната раскажувачка книга им помага на длабоките корени на децата со концептот на зачувување на шумите, разлики во учењето помеѓу видови на дрвја на Тајван, доведување на концептот на шумски зачувувања со сликовницата.

Свадба Параклис

Cloud of Luster

Свадба Параклис Облакот на сјајот е свадба параклис сместена во салата за свадбени церемонии во градот Химеји, Јапонија. Дизајнот се обидува да го преведе современиот дух на свадбената церемонија во физички простор. Капелата е целата бела, облик на облак, обвиен скоро целосно во заоблено стакло, отворајќи го кон околната градина и сливот на водата. Колоните се преполнети во хиперболичен капитал како глави непречено да ги поврзуваат со минималистичкиот таван. Табелата на капелата од страната на сливот е хиперболична крива што овозможува целата структура да се појави како да лебди на вода и да ја истакне нејзината леснотија.

Издавање Аптека

The Cutting Edge

Издавање Аптека Пресечениот раб е аптека за дистрибуција поврзана со соседната општа болница Даичи во градот Химеји, Јапонија. Во овој вид аптеки, клиентот нема директен пристап до производите како во типот на малопродажба; наместо неговите лекови, фармацевтот ќе ги подготви во задниот двор, откако ќе достави лекарска рецепт. Оваа нова зграда е дизајнирана да ја промовира сликата на болницата со воведување на високо-технолошка остра слика во согласност со напредната медицинска технологија. Резултира во бел минималистички, но целосно функционален простор.

Предводник На Продавницата

WADA Sports

Предводник На Продавницата За да ја прослави својата 30-годишнина, WADA Sports се преселува во новоизградената продавница за седишта и предводници. Внатрешноста на продавницата има огромна елипсовидна метална структура што ја поддржува зградата. Под елиптичката структура, производите на рекетите се усогласени во специјално дизајнирана тела. Рекетите се распоредени во серија и се лесни за привлекување една по една. Погоре, елипсовидна форма се користи како приказ на разни вредни гроздобер и модерни рекети собрани од целата земја и трансформирање на ентериерот на продавницата во музеј на рекет.

Канцеларија

The Duplicated Edge

Канцеларија Дупликатното раб е дизајн за Подрачно подготвително училиште Тошин во Каваниси, Јапонија. Училиштето сакаше нов прием, консултации и конференциски простори во тесна просторија 110мм со низок плафон. Овој дизајн предлага отворен простор обележан со остар триаголен бројач за прием и информации што го дели просторот во функционални субјекти. Шалтерот е покриен во постепено растечки бел метален лим. Оваа комбинација е дуплирана со огледала во wallидот во дворот и рефлексивни алуминиумски панели на таванот што го прошируваат просторот во пошироки димензии.