Списание за дизајн
Списание за дизајн
Фотохромна Структура На Крошна

Or2

Фотохромна Структура На Крошна Or2 е единечна структура на површински покриви која реагира на сончева светлина. Полигоналните сегменти на површината реагираат на ултра-виолетова светлина, мапирајќи ја позицијата и интензитетот на сончевите зраци. Кога се во сенка, сегментите на Or2 се про translирни бели. Сепак, кога се погодени од сончева светлина тие стануваат обоени, го поплавуваат просторот подолу со различни нијанси на светлина. Во текот на денот, Or2 станува засенчување уред кој пасивно го контролира просторот под него. Во текот на ноќта, Ор2 се претвора во огромен лустер, ширејќи светлина што ја собраа интегрирани фотоволтаични ќелии во текот на денот.

Име на проектот : Or2, Име на дизајнерите : Christoph Klemmt & Rajat Sodhi, Име на клиентот : Orproject.

Or2 Фотохромна Структура На Крошна

Овој исклучителен дизајн е добитник на наградата за платина за дизајн во натпревар за играчки, игри и производи за хоби. Дефинитивно треба да го видите портфолиото за дизајнери на платинести наградувани дизајнери за да откриете многу други нови, иновативни, оригинални и креативни дела за дизајнирање игри, игри и хоби.

Дизајн на денот

Неверојатен дизајн. Добар дизајн. Најдобар дизајн.

Добрите дизајни создаваат вредност за општеството. Секојдневно имаме посебен проект за дизајн кој демонстрира совршеност во дизајнот. Денес, задоволни сме да покажеме наградуван дизајн што прави позитивна разлика. Секојдневно ќе прикажуваме поубави и инспиративни дизајни. Бидете сигурни дека да не посетувате секој ден за да уживате во нови производи за дизајн и проекти од најголемите дизајнери ширум светот.